Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van egy jó kis játék ötletem...

Van egy jó kis játék ötletem ki tud segíteni a megvalósításban?

Figyelt kérdés
Lenne egy jó ötletem egy online játékra, de se a tudás se az anyagi dolgok nincsenek meg. Ki segíthet a játék megvalósításában? Nagyobb cégek nem vevők az ilyenre?

2014. okt. 12. 22:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Hát, az ötletért cserébe kaphatsz egy csokit. Ha részletes dokumentáció, üzleti terv (ezt két különböző szakember írja) van, netán promóvideó, működő demó, akkor már érdemes lehet befektetőket keresni és tőkét bevonni.
2014. okt. 12. 22:55
 2/6 anonim ***** válasza:
52%
nincs szükség ötszázadik minecraft klónra
2014. okt. 12. 23:54
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Senki.

Játékötlete mindenkinek van, ezer.

2014. okt. 12. 23:56
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Az első válaszolóra hallgass. Sok minden kell hozzá, fel kell tudni mutatni dolgokat és az anyagi vonzatát is tudni kell nagyjából előre: mekkora lesz a felvevő piac a jelenlegi és a várható helyzetben; várhatóan mekkora befektetetést igényel, amíg a végső stádiumba nem lép (kiadott játék); mennyi időre lesz szükség adott számú emberrel; mennyibe fog kerülni a szerverek fenntartási költsége (online játékról van szó) és még számtalan dolog. Először le kell matekozni ezt, hogy lássa az ember a számokat nagyjából. Ha ezek a kutatások megvannak és van egy jó kis csapat, aki valóban képes is lenne elkészíteni a játékot, akkor van értelme neki állni az egésznek és a befektetőket elérni egy hatásos bemutatkozóval. Ezt ugye a fent említett dolgok nélkül nem lehet elérni.
2014. okt. 13. 01:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Írd le nagy vonalakban, hogy miről van szó és máris beljebb kerülünk, kiderülhet pl. az, hogy egy programozó is le tudja-e fejleszteni esténként meló után vagy egész csapat kell.

G.

2014. okt. 13. 05:47
 6/6 anonim ***** válasza:

> Lenne egy jó ötletem egy online játékra, de se a tudás se az anyagi dolgok nincsenek meg.

"Nekem pedig van egy tervem egy álomházra, de nem vagyok se építész, se tervező, és nincs egy fillérem sem. A téglák fajtáit sem ismerem. Ki segítene megépíteni nekem?"

Ahogy a látod elég sok helyről vérzik a dolog, de a valós példával ellentétben az informatikában amit szeretnél nem lehetetlen. A gond az, amit az első is mond, az ötlet az amit a kocsmában a haveroknak elmesélsz. Ezt érdemes validálni, megtudni, hogy megvalósítható-e, van-e piac, megtérül-e a belefektetett pénz. Ezután szakmai részről is meg lehet nézni, mennyire megvalósítható, mekkora team kell rá, mennyi idő alatt készül el. Utána jöhet a konkrétabb kidolgozás, esetleg egy tech-demo. A befektetők de még a nagyobb cégeket sem érdeklik azok az ötletek amik nincsenek kidolgozva. Egy tőkés nem azért ad neked pénzt mert tetszik az ötleted, hanem mert szeretne több pénzt látni belőle, magyarul megvalósítható, piacképes, profitábilis. A világbéke is jó ötlet, de én egy fillért nem raknék bele mert több esélyem lenne a pirosan vagy a feketén.

> Ki segíthet a játék megvalósításában?

Egy csapat. De nem ezzel kell foglalkoznod most, először validálnod kell az ötletedet.

> Hogyan validáljam az ötletemet?

Kérdezz meg embereket, például itt a kérdésedben. Mond el mire gondoltál, és hátha valaki ad jó válaszokat. Elmondja a véleményét ebből tudsz építkezni.

2014. okt. 14. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!