Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Összeszenvedtem ezt a kis...

Összeszenvedtem ezt a kis rövid programot C nyelven. Hogyan tudnám ezt egy függvénybe foglalni?

Figyelt kérdés

Bekérek tengerszint feletti magasságokat a felhasználótól és a program kirajzolja a domborzatot. A feladat az, hogy a kirajzolást egy függvény hajtsa végre, azaz az utolsó for ciklusos részt függvénybe kéne foglalnom, azaz kéne deklarálnom egy domb(.....) függvényt. Sokat próbálkoztam, de valamiért nem megy, vagy nem ad ki semmit vagy folyamatosan hülyeségeket ír ki.

Köszönöm a segítséget!

#include <stdio.h>

#include <stdlib.h>

int main()

{

int a[100];

int size;

int i,j,k;

printf("Hany adatot szeretne megadni? (Max 100):\n");

scanf("%d", &size);

printf("Irja be a magassagi adatokat egymas utan (0 es 100 kozott):\n");

for(i=1; i<=size; i++)

{

scanf("%d", &a[i]);

a[i]=a[i]/10;

}

printf("Most a program kirajzolja a domborzatot (ahol 1 egyseg 10 metert jelent):\n");

for(k=10; k>0; k--)

{

for(j=1;j<=size;j++)

{

if(a[j]>=k)

{

printf("#");

}

else{

printf(" ");

}

}

printf("\n");

}

}

2014. okt. 12. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:

void fuggveny(int size, ...többi paraméter...) {

// for ciklusos rész

}

2014. okt. 12. 13:31
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi, de nekem pont azzal lenne gondom, hogy nem sikerül átadni a függvénynek a paramétereket.

Úgy próbálkozom, hogy:

void domb(int a[j], int size)

{

....

}

és a végén meghívom, hogy:

domb(a[i],size);

De így nem jó. Lehet, hogy pointerként kell bevinni a tömböt? Sehogysem jön össze az sem....

2014. okt. 12. 13:54
 3/5 anonim ***** válasza:

"int a[j]"

Ennek semmi értelme.

Tömböt adj át, ne tömb egy elemét.

2014. okt. 12. 14:08
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha az egész dombot egybe akarod átadni, akkor int* a-t adsz át (a tömb a tömb 0-s elemére mutató mutató), + a tömbméretet, és a+i*sizeof(int) a tömb i-edik elemének címe. i<tömbmérettel iterálsz. (i a tömb i-edik eleme).

Ha a dombot egyenként akarod átadni, akkor a for ciklus 1 lépése van a függvényben, és elnevezed valaminek a változót, ami nem tömb szerű, (pl. int dombn).

Érdekes példa lenne ezt többszálúsítani.

2014. okt. 12. 14:40
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Így már sikerült.
2014. okt. 12. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!