Írtam egy rövid kis szülinapi BASIC szösszenetet. Jó-e így?
Kedves szakemberek! (Én nem vagyok az)
Egy barátom 40. szülinapja lesz.
Írtam egy kis programot, ezt nyomatnám pólóra neki:
10 INPUT "ELETKOR="; X
20 IF X=40 THEN GOTO 40
25 PRINT "HIBAS INPUT!"
30 GOTO 10
40 PRINT "BOLDOG SZULINAPOT!"
100 END
Ez elvileg azt csinálja, hogy bekéri az illető életkorát, és ha az 40, akkor kiírja a jókívánságot.
Jó-e ez így, lehet-e, kell-e elegánsabban, egyszerűbben? A 100-as sor nem véletlenül van ott, utalás a hosszú életre.
Üdv, én itt teszteltem: [link]
úgy működik ahogy azt tervezted, kétlem, hogy lehetne rövidíteni - szépíteni.
Köszi a segítséget!
Az ékezeteken dilemmáztam, és bár a C64-en hibás lenne, azt hiszem, tényleg ékezettel lesz jó.
Az ötlet jó, de nekem valahogy mégsem tetszik. Nem is merem az ünnepeltet, de 40-es életkor talán pont egy olyan vízválasztó, amit az ember nem szeret megélni ha nem sikerült addig minden túlságosan jól. A másik hogy (sosem programoztam basic-ben, és nem akarok senkit sem megsérteni) gondolom a basic biztos valami alap nyelv a programozók körében, de kérdezem hogy nem elavult? (Bár nyilván szükséges a kód sora miatt :) nem lenne jobb valami modernebb nyelv, hogy ne érezze magát dinoszaurusznak aki viseli?
Csak egy vélemény. :)
Igen, a BASIC elavult. Két oka van mégis, hogy ebben írtam:
- Az ünnepelt anno C16-oson kezdett programozni BASIC-ben, majd gépi kódban. Azóta magas szintre jutott.
- Csak ezt ismerem.
A "végtelen ciklus" megszakad, ha a helyes értéket visszük be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!