Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ha VS-ben írom a C++ progit...

Ha VS-ben írom a C++ progit és azzal fordítom, akkor az mennyivel lesz lassabb, mintha más fordítót/fejlesztőkörnyezetet használnék?

Figyelt kérdés
2014. okt. 7. 18:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Semmivel.
2014. okt. 7. 19:11
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát lehet lassabb, attól függ milyen gépi kódot generál a fordító. Ezt általánosságban nehéz megmondani, konkrét programkód, adott fordítókkal összevethető. De szerintem összemérték a készítői, szóval nagy különbség talán nincs.
2014. okt. 7. 19:16
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, azért kérdeztem, mert g++ nem akar működni nálam, VS meg úgyis fent van más nyelv(ek) miatt.
2014. okt. 7. 19:33
 4/5 anonim ***** válasza:

1. Intel C++ fordító

2. GNU/C++ fordító

3. MS VC++ fordító

Úgy általában ez a dobogó sorrendje, természetesen ez mindig feladatfüggő. Sok optimalizáció veszélyes mert valamit mindig fel kell áldozni a sebességért, ezek elkerülhetőek, ha eleve úgy írjuk az algoritmusokat, hogy szem előtt tartjuk a fordító képességeit esetleg, segítjük a későbbi optimalizációt.

Egy igényes jól szervezett, kódnál nincs sok különbség, azonban egy kisebb performancia hibánál, vagy megfontolatlanságnál lehet, hogy az egyik compiler képes megoldani gyorsabban így ezzel előnyt szerez.

2014. okt. 8. 14:40
 5/5 anonim ***** válasza:
Számodra gyakorlati jelentősége nem lesz a dolognak Szerintem ritkán beszélünk olyan overheadről, amit az egyik compiler ki tud küszöbölni, a másik meg nem. (ha meg igen akkor ügyes)
2014. okt. 8. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!