Hol rontom el az alábbi programozásos házi feladatot?
Az a helyzet, hogy mérnök hallgatóként tudnunk kell egy kicsit programozni. Az egyik mérnökinfós ismerősömhöz járok különórára és feladott egy házit, amelyhez átnéztem az általa kijelölt anyagrészeket és megpróbáltam megcsinálni a feladatot. De sajnos nem jutottam semmi jóra, pedig a feladat egyszerű.
A feladatkiírás így hangzik: Véletlenszerűen generálj egy pontszámot 0 és 22 között! Majd ha ez a szám 0 és 10 közé esik, írd ki hogy megbukott, 11-20 között megfelelt, 21-22 kiváló!
Amit én csináltam az az alábbi linken érhető el. Lehet hogy bazi nagy hülyeségeket írtam, de legalább megpróbáltam. Egyébként az biztos hogy az eleje nem jó, mert a gépnek magától kell megadnia egy számot 0-22 között. Viszont én pedig azt írtam, hogy én adjam meg ezt a számot. De alapból nem is tudom hogy hogy kell, ráadásul nem találtam semmi ismerős kifejezést ami rémlett volna az eddigi "ismereteimből" hogy hogyan kell egy véletlen számot generálni...
Kép: [link]
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
20/l
#4. vagyok
Hát, őő, erre most nem tudom mit mondjak SimkoL.
Optimalizációra? Egyébként is olyan kódot érdemes írni, ami olvasáskor tükrözi a feladatot, de sebesség szempontjából semmi különbség a < és a <= egyenlő operátor között. Nem tudom ezt miért gondoljátok. Mindkettő ugyanúgy megvalósított alacsony szintű utasítás.
Kerestem egy másik forrást is, mert ugye nekem nem hinnél: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!