Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hétköznapi elektromos tárgyakr...

Hétköznapi elektromos tárgyakra hogy lehet programot írni?

Figyelt kérdés

Gondolok itt arra, hogy pl ha 22 fok fölé megy a hőmérséklet, akkor kapcsoljon be a klíma, hűtse le 20 fokra, és aztán kapcsoljon ki. Aztán ha megint 22 fölé megy akkor megint kapcsoljon be ....

Vagy ha pl az idő elmúlt éjfél, akkor nyíljanak ki az ablakok (elektromos ablakok) és ha reggel 6 van akkor csukódjanak be.

Ide mik kellenének pontosan? És milyen nyelv? Assembly?

2014. jún. 11. 18:45
 1/10 iostream ***** válasza:
Ide mikrokontrollerek kellenek és amiben arra lehet programot írni, jellemzően C.
2014. jún. 11. 19:05
 2/10 coopper ***** válasza:
Vagy PLC, és akkor meg létradiagram...
2014. jún. 11. 19:27
 3/10 anonim ***** válasza:

Klímához [link]

Ablakokhoz [link] és ehhez hasonló

A nyelv az magyar és ha mindenféle képpen programot akarsz írni akkor vegyél egy filctollat és írd rá.

2014. jún. 11. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Változó.

De például jól mondták korábban ilyen vezérlésekhez általában valamilyen mikrokontrollereket szoktak alkalmazni, amihez a C igencsak hasznos.

2014. jún. 11. 19:30
 5/10 A kérdező kommentje:
értem. Köszi a segítségeket. Ha lesz saját házam nagyon büszke lennék magamra ha ilyeneket tudnék csinálni. Mert ezzel is akarnék foglalkozni a jövőben, az automatizált programozással igazából.
2014. jún. 11. 19:35
 6/10 anonim ***** válasza:

PLC-hez hasonló mikrokontrolleres vezérlőket szoktunk ilyen célra beépíteni. Telefonról, számítógépről, tabletről is elérhető, akár távolról, interneten át.

Én a loxone termékeit ajánlom, elég jól működnek és olcsó is.

2014. jún. 11. 19:38
 7/10 anonim ***** válasza:

A PLC_ket nem csak létrában szokás programozni...sőt.

Szerintem jobb ha STL-ben van dokumentálva egy-egy szoftver. Mondjuk elég cél orientált, attól függ milyen szoftver.

A lényeg, ha egy létra diagram szoftveresen tárolva bithibássá válik, megnyithatatlan, tehát az egész elvész.

Míg ha egy STL bithibás, konkrétan elvész egy-két karakter azt pá.

Javítható a szoftver.

2014. jún. 11. 19:43
 8/10 A kérdező kommentje:
annyi még, hogy látom az ablaknyitáshoz ezt a tekergetős kapcsolót linkelted. Erre én is gondoltam, mert nem kell hozzá semmi tudás, de ez azért nem jó, mert az oké, hogy bekapcsol, de kikapcsoláskor nem fog becsukódni. Akkor arra megint külön 1 valami kellene.
2014. jún. 11. 19:44
 9/10 anonim ***** válasza:

"Gondolok itt arra, hogy pl ha 22 fok fölé megy a hőmérséklet, akkor kapcsoljon be a klíma, hűtse le 20 fokra, és aztán kapcsoljon ki. Aztán ha megint 22 fölé megy akkor megint kapcsoljon be .... "

Ehhez nem kell programot írni... Egy nagyon egyszerű áramkör megoldja.

2014. jún. 12. 09:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Tipikua villamosmérnöki feladat. Vegyél egy Atmel AVR-t és írj rá C-ben valamit. Tegyél rá tranyót, meg relét.. és már megy is. Sztem kb. 1-2 óra munka méretezéssel együtt.
2014. jún. 12. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!