Hogyan kell 1 képből kivonni 1 másik képet?
Tehát azt szeretnéd, hogy csak az ember maradjon meg a képen?
Létezik ilyen típusú háttértrükk videóvágóprogramokban. Úgy emlékszem, difference map vagy difference matte a neve. Állványra állított kamerával felveszed a hátteret üresen, majd a szereplővel ugyanazt, és később a két felvétel alapján az utómunkaszoftver képes körülvágni, elkülöníteni a figurát. Én is használtam már ilyet egy videóban, amikor a hátteret le kellett cserélni egy módosítottra.
Nem tiszta, mit szeretnél.
2 fájl közötti különbség kell? Ahhoz nem kell képként kezelni.
Nem is olyan régen írtam egy kis progit ami a monitor egy részén történő változást figyelte: [link]
Ilyesmit, ehhez hasonlót akarsz ?
Simkol ez is nagyon jónak tűnik.Érdekelne maga a programozás része is.(Bár nem tudom h a forráskódod mennyire publikus.)
Az elképzelésem az h 1 kamerával 1 objektumot fogok figyelni.Szóval minden fix ami a kamera képe előtt lesz.És mikor belép a kamera látószögébe vki v valami akkor pl riaszt a gép.Ez mondjuk érzékelőkkel is megoldható lenne.De most 1 fix IP kamera képével kísérleteznék.Erre a célra a Khoros Cantata nevű programot találtam. [link]
Ha egy photoshop szintű valamire gondolsz, akkor minimum elvárás a jó matektudás.
A valószínűségszámításban van egy olyasmi, hogy MRF (Markov Random Field). Na ez tökéletes a kép szegmentálására. A hátteret az objektumtól kiválóan leválassza. Hátránya, hogy eléggé bonyolult a matematikai része.
Jaaaj de buta vagyok, most olvastam el, hogy mit is akarsz. Azt hittem, hogy egy képből ki akarsz vágni egy részt és a másikba illeszteni.
Amit te akarsz elég egyszerű. Lehet bitenként is összehasonlítani, de akkor tökéletes kell legyen az egyezés. Egy robusztusabb megoldás, ha előbb normalizálod a képet. Egy megint másik megoldás ha kiszámolod az intenzitás hisztogramot és azt kiegyenlíted majd jöhet az összehasonlítás.
Sok megoldás lehet erre, ez már csak attól függ, hogy milyen képekről van szó és mik az elvárásaid.
ma 20:20
Valós időben is megoldható több módszerrel, egyszerűen?Esetleg van vmi tapasztalatod vmi programmal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!