Melyik egyetemen érdemes programtervező informatikus szakot választani?
Nézegettem a felvételi ponthatárokat, és nagyon különbözőek. Szegedre elég csak 265 pont, míg például Miskolcon vagy Nyíregyházán 380 pont felett van a felvételi ponthatár.
A ponthatár az egyetem minőségét is tükrözi? Melyik egyetemet érdemes választani ahhoz hogy a jövőben ne legyen problémám a munkavállalással?
Pontnak semmi köze a minőségnek.
Igaz, hogy szegedi egyetem mindenkit felvesz, de maradj bent hatudsz. Olyan 300-400 fővel startol az újonnan felvettek, de 1év alatt kiszóródik a harmada. Harmadévesek tisztán maradtunk 80an. Persze a harmadéves kurzuson vagyunk 150en, mivel vannak halasztók/bukottak stb.
Két elit programozói egyetem az ELTE és a Szegedi.
ELTÉn a matek, Szegeden a informatikai tárgyak kemények.
ELTE vagy Szeged, ezek közül válassz, tényleg ez jelenleg a két legjobb proginfes hely itthon.
Az ELTE-n elég sok matekos tárgy van, sok elmélettel, az SZTE talán picit "könnyebb", de mind a két helyen a 300 új hallgatóból kevesebb, mint 60-70 fő az aki időben végez és több, mint a fele szép lassan kiszóródik.
Cserébe egy ilyen diplomával már elég jó úton indulsz, ha mellette tényleg gyakorolsz otthon, akkor elég jó cégekhez lehet bekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!