Egyenlőség jel után kell szóköz?
programozásban mi töténik ha egyenlőség után nincs szüköz?
pl delta move = 11;
delta move =11;
ez között van különbség?
Van, a második sorban nincs szóköz az egyenlőségjel után. :)
Egyébként teljesen mindegy. Számomra szebb, ha van az egyenlőségjel előtt és után is szóköz.
Nyelvfüggő. A legtöbb nyelvben tökmindegy, BASH-ban viszont nem szabad szóközt tenni = jel köré.
Egyébként meg: próbáld ki!
<OFF>
#5:
Álljunk meg egy pillanatra, nézzük mi kell egy program fordításához, futtatásához:
- számítógép
- fordító program
- futtatókörnyezet
Nos ezek közül egyik sem lehet teljesen ingyen beszerezni, a számítógéphez, futtatókörnyezethez és a fordítóhoz, kell áram. Ami, nem ingyenes.
A fordító programot és a futtatókörnyezetet is be kell valahogy szerezni, a legtriviálisabb út az internet, de álljunk csak meg! Ahhoz is kell áram és internet előfizetés! Tehát, igaz a mondás, semmi sincs ingyen!
:-)
</OFF>
De, hogy a kérdésre is válaszoljak, szinte egyik programozási nyelvben sem változtat a program lényegén az, hogy hány whitespace van az egyenlőségjel előtt, illetve után.
melyik nyelvben szamit?
valamelyik c nyelvben?
>melyik nyelvben szamit?
Én írtam egy példát, ahol nem mindegy. (#3)
>valamelyik c nyelvben?
Nem, azokban mindegy.
De még egyszer mondom (pláne, hogy megerősítettek a kollégák): PRÓBÁLD KI!
Ha nincs erőd, képességed fordítóprogramot beüzemelni, akkor használd a [link] oldalt. Két tucat (saccoltam) nyelvet tudsz benne kipróbálni, csak egy böngésző kell hozzá.
#8 vagyok
UPDATE 1: több, mint 5 tucat nyelvet tudsz benne kipróbálni.
UPDATE 2: eszembe jutott: például a Whitespace nyelvben sem mindegy, hány szóközt teszel! :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!