Lehet html beléptető rendszert csinálni?
A HTML csak kinézetet ír le. A beléptetéshez meg szerveroldali működés is kell (pl. PHP), mert ott van az adatbázis és az űrlapfeldolgozás.
2014. szept. 18. 19:12
2/15 A kérdező kommentje:
egy kérdés akkor én eddig html alapú weboldalra hogy a büdös f**zba csináltam (webszerkersztővel) pl vendégkönyet?
2014. szept. 18. 19:15
> php beléptető rendszerűeket találtam és mivel az én weboldalam html alapú így (gondolom) az nem működne
Megjegyzem amúgy minden weboldal kinézetét HTML kód írja le. A PHP feladata pedig az, hogy a szerveren bizonyos működést végezzen (kontaktálja az adatbázist pl.) és az alapján állítsa össze a HTML kódot.
2014. szept. 18. 19:17
5/15 A kérdező kommentje:
nem tudom megmutatni mert az a weblapot már megszűntettem a mostani meg (még) nincs sehova feltöltve csak a gépemen lengicsél egyedül és tesztelgetem de amúgy az 5mp.eu volt az és az urlapkeszeto.hu segítségével kellet egy html kód ami ezt véghez is vitte :)
6/15 A kérdező kommentje:
értem köszi eddig nem nagyon foglalkoztam html programozással egy online szerkesztővel megoldottam a dolgot de rájöttem ha én magam programozom sokkal jobban szabadjára vagyok engedve egyetlen hátránya hogy még akkoris ha a fejembe vannak a html kódok kib*szott sokáig tart megírni :/ és még nagyon kezdő programozó vagyok nem is hívhatom magam programozónak mert nem vagyok az csak egy gyerek aki most ismerkedik a programozással
Nagyon illúzióromboló lennék, ha megsúgnám, hogy a html nem programnyelv, és nincs köze a programozáshoz?
2014. szept. 18. 19:30
Mivel a html nem is programozás.
Vendégkönyvet meg lehet csinálni, max működni nem fog.
2014. szept. 18. 19:32
Tisztázzunk egy-két dolgot.
A HTML egy leíró nyelv és nem programozási nyelv.A HTML manapság már inkább a tartalomért felel, mint a kinézetért, mivel arra ott van a CSS.
A PHP és a JavaScript viszont már programozási nyelv, de nem csak ezeket szokás használni. A PHP szerver oldalon a JavaScript pedig rendszerint kliens oldalon fut. Ezeken kívül még érdemes megismerkedni az adatbázis kezeléssel is. Itt is van több lehetőség, de mondjuk tudom ajánlani a MySQL lekérdező nyelvet.
2014. szept. 18. 19:35
10/15 A kérdező kommentje:
az a baj hogy én ezekhez nem értek és hazudnék ha azt mondanám érdekel csak ingyen össze szeretnék hozni egy f**z* honlapot
Kapcsolódó kérdések: