Szeretnék php-t tanulni, azért hogy a weboldalamon majd tudjak beléptető rendszert cssinálni, de nem értem az egész php-t?
Sziasztok.
Azt nem értem, hogy minek az a sok program mellé.
egy web serverre (apache),
egy PHP fordítóra (PHP),
egy adatbázis kezelőre (MySql),
egy FTP serverre (FileZilla),
és végül egy szerkesztőre
Ezek minek?
Nem elég ha a kész weboldalamba írom a kódokat? Szóval a kódolást php-re állítom, és az adott div-be ahova valamit szeretnék, oda csak simán php-kódot írnék?
Miért kell a böngészőbe beírni hogy localhost? Az a szerver?
Vagy mi? Az egésszet nem értem.:S
Ha szeretnéd tanulni, annak az a leghatékonyabb módja, hogy keresel szakirodalmat. Szerintem az itt lévők közül senki sem fogja vállalni a magán oktatásodat ingyen a GyK-n keresztül.
Keress könyveket, tutoriálokat, írd fel a címüket és majd megmondják, hogy melyik lesz számodra a leghasznosabb és melyik az amelyik választ ad a kérdéseidre.
Valószeg le fogják írni a cikkben.
Web server: kiszolgáltja a weblap és egyéb kéréseket, futtatja a PHP fordítót
PHP fordító: a PHP kódból ez "generálja" le a weblapot
Adatbáziskezelő: adatokat lehet benne tárolni és azokat gyorsan előszedni
FTP server: fájlokra irányuló kéréseket szolgál ki
Szerkesztő: ezzel íród a kódot.
Ha van egy webtárhelyed valahol, akkor értelem szerűen csak a szerkesztőre lesz szükséged, viszont tapasztalat, hogy a távoli tárhely jelentősen tudja lassítani a fejlesztést.
Értelek.
Szóval akkor, ez a saját szerverem lenne? De gondolom ez csak akkor futna ha a gép is megy. De 24 órában nem fog menni a gépem, hogy elérjék a weboldalam.
Van egy UW-s tárhelyem.
(apache)
virtuális szerver ami a gépeden tud futni és ha a www mappába bemásolod a index.php fájlt amibe egy szöveg és egy képvan
és ha ezekután megnyitod a böngészödet és beírod hogy
1.1.0 vagy hasonló akkor megjelenitti a lapot
(MySql), azért kell hogy ne keljen egy egyszerü weboldalt kb 6 gb nyi php vel teleírni
+ ha elszál a weboldalad akkor az (MySql), mentését pl felhasználok egyszerüen visza tudod rakni és nem utolso sorba nagy haszna van ha költözteted a weboldalt másik szolgáltatohoz
localhost
ezt a legtöbb szolgáltató használja
Értelek! Köszönöm szépen, ment mindenkinek a zöld kéz! :)
Ki kellett írnom egy másik kérdést.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programozas_..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!