Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A System. Xml. Schema és...

A System. Xml. Schema és System. Xml. Serialization névterek osztályai mögött milyen szoftveres erőforrások vannak? Lehetnek ezek különbözőek platformonként?

Figyelt kérdés
Elég összetett a problémám, így csak a lényeget írom le. A programom egyik felhasználójánál hiba jelentkezett xml fájl olvasásnál, amit se én se a tesztelőnk nem tudott reprodukálni saját gépen ugyanazzal a programmal, ugyanazokon a fájlokon. A felhasználónál a program arra panaszkodik, hogy a fájlok nem felelnek meg a sémának. Találtam némi szabájtalanságot a sémából generált C# osztályokban, amit persze javítottam. De a fő kérdés a következő ... lehet-e az, hogy .NET verzión belül eltérés van a séma ellenőrzések között vagy az ezeket végző erőforrások között különböző számítógépeken? Illetve lehet e különbség telepített .NET-ek között (úgy értem úgy h mindegyik 4.0-ás ... van e javítás a kiadott .NET verziókhoz)? Mert ugye nálam a program nem jelez hibát, a felhasználónál meg igen.

2014. szept. 17. 13:45
 1/1 anonim válasza:

Én spec csak azt tudom elképzelni, hogy neked van fent egy patch, bugfix, ami miatt az olvasás hibát jelez, bár azt sem zárnám ki, hogy az export is ludas a dologban. Nem tudom hogy írtad meg a kódot, úgy értem az export is a fent említett Xml osztályok segítségével zajlik, vagy saját export függvényeket írtál, de ha az utóbbi, akkor importnál ez problémát okozhat a felhasználónál, ahol nincs patch, bugfix stb. Bár ennek elég kicsi az esélye. Google-n ahogy néztem vannak azér bugfixek, illetve patchek némelyik verzióhoz.

Válaszolva a kérdésedre: Ha pont az Xml részben javítottak valamit a 4.0 valamelyik patchében, akkor előfordulhat, hogy van eltérés, de ha feltelepíti a felhasználó is azt a patch-et, akkor működnie kéne a dolognak. Ha biztosra szeretnél menni telepítsétek fel a 4.5-ös .NET-et, külön ügyelve, hogy ugyanaz a build, verzió legyen.

2014. szept. 22. 09:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!