Mit ajánlotok kezdésnek?
Nagyon kezdő vagyok, régebben probálgattam pascalba programozni, kb a feltételekig, ciklusokig jutottam. Aztán valahogy abbahagytam, de jó lenne újra programozni. Arra gondoltam, hogy újra belekezdenék az elejétől. Van egy könyvem is és neten is találni hasznos anyagokat (sőt még suliban is ezzel szoktunk foglalkozni)
Először is az a cél, hogy az alapokat lefektessem, és megértsek minden egyes sort, tudjam hogy mi mit csinál.
Olvasgattam neten, tudom hogy a pascal már nem igen használatos (esetleg delphi - de ez nemtudom mennyire jó manapság). Páran ajánlották a Visual Basic-et kezdésnek még.
Mit gondoltok?
Igazból totál lényegtelen. Ne hardverközeli nyelvvel kezdj, hacsak nem szereted az extra kihívásokat.
Java, C#, Python, Delphi nagyon gyorsan látványos eredményt ad (=tudsz pakolni dolgokat a képernyőre), ami sokszor jó egy kezdőnek, pláne ha amúgy gyorsan elveszíted az érdeklődésedet.
De tényleg nem a nyelv a lényeg. Az csupán egy eszköz, igazából bármivel lehet kezdeni, rengeteg embernek pl a C volt az első nyelve, amin tanult, aztán mégis programozó lett belőlük :)
Pythont már próbálgattam, hát nem igazán jött be, lehet hogy velem van a hiba de egyeszerűen nehéznek találom..
Mit ajánlasz akkor?
Pascal kifejezetten tanulásra lett kitalálva, ezzel inkább csak az a baj, hogy utána másra nem nagyon mész vele.
Míg ha a Pythont kitanulod marad utólag a kezedben egy nagyon erős eszköz, ha gyors kódolásra van szükség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!