Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt meg lehet csinálni exel-el?

Ezt meg lehet csinálni exel-el?

Figyelt kérdés

Na a lényeg hogy mindig is akartam valami hasznosat készíteni (csak a programozáshoz nem értek :( ) de ara gondoltam olyan programot csinálnék amibe mikor bizonyos számú embert kéne véletlen szerűen szétosztani csapatokba az szétosztaná neked.

Nem tudom ez menyire lenne bonyolult megvalósítani mivel a programozáshoz nemigen értek és ara gondoltam exel-el meg lehet-e csinálni???

+ olyan funkciót szeretnék bele hogy ha valakik/valakik nem kedvelik egymást akkor azt kivételnek hozzá lehet adni hogy ők ne kerüljenek egy csoportba

(+ ha összejönne az előző 2-pontig ami már önmagába nem lesz egyszerű minden embert egy skálán lehetne értékelni 1-10ig és úgy rakná össze a csapatokat hogy a sála alapján minden csapatba legyen jobb és rosszabb ember is egyaránt)

Szerintem ez igen jó ötlet de mégis menyire lenne nehéz megvalósítani?

(ha az exel nem jó akkor pl python-hoz hol találok magyar nyelvű oktató anyagot? ?)

2014. szept. 10. 14:02
 1/8 A kérdező kommentje:
hűűű * Excel (sory)
2014. szept. 10. 14:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Excel-ben is lehet makrókat, programokat írni (VB), tehát megoldható a feladat. A véletlenszerű szétosztás talán még menne cellafüggvényekkel, de a többihez szerintem már kelleni fog (vagy legalábbis egyszerűbb lesz) valami algoritmus, amit makróként tudsz beletenni.

Egyszerűbb lesz ez Python-ban szerintem.

Oktatóanyag:

[link] -n kattints a Python-ra, vagy Google is segít alternatívák feltárásában.

2014. szept. 10. 14:10
 3/8 anonim ***** válasza:

Volt már.

Hiába kérdezed meg 50szer, ha nem tudsz programozni nem fogod tudni megcsinálni.

Annak aki tud, annak meg ez rutinfeladat.

Megmondod mennyit szánsz rá, megmondom mennyi idő alatt csinálom meg.

2014. szept. 10. 14:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Ha a Python nyelvet tanulom(mert azt ajánlották) kb heti 1-2órát akkor gondolom 1-2 hónap még eljutok idáig....
2014. szept. 10. 14:54
 5/8 anonim ***** válasza:
Heti 1-2 órával annál azért kicsit több.
2014. szept. 10. 15:27
 6/8 SimkoL ***** válasza:
Az Excel istenigazából magában nem alkalmas rá. Minden ember egy rekord ami azonosítóból (név), erősségből és még egy pár mezőből áll - akikekkel nem akar együtt lenni -. A csapatok egy a fent említett rekord típusú dinamikus tömb, csapatonként egy. Szinte bármely nyelv alkalmas rá és el is készítheted ha a tanulásban eljutsz a ciklus, feltétel, tömb, record fogalmáig.
2014. szept. 10. 16:24
 7/8 anonim ***** válasza:

> mindig is akartam valami hasznosat csinálni (csak a programozáshoz nem értek :( )

Hozzánk jöhetsz kertet ásni.

2014. szept. 11. 18:49
 8/8 A kérdező kommentje:
jó pénzé mindent :D
2014. szept. 12. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!