Azokban a szkriptekben, amikben megadtam a DOKTYPE html -t, nem működik a header ("Location:másik_oldal. Php") ; utasítás. Tud rá valaki megoldást?
Mi nem működik rajta?
Csak nem olyan üzenetet kapsz, hogy a fejléceket már elküldte a szerver?
A probléma nem a doctype (c és nem k), hanem hogy a PHP-s átirányítás előtt van HTML kimenet, ami generál és leküld headereket, így azokat utólag már nem tudod módosítani.
Ez alapvetően a rossz tervezés miatt történhet meg, de gyors megoldás lehet rá az ob_* függvénycsalád, ami a kimenet bufferelését végzi.
Vagyis a kódod legelején, mielőtt bármit is kiírnál meghívsz egy ob_start();-ot, majd az egész kód végén egy ob_end_flush();-t.
Már tettem a doctype elé is, meg írtam bele ob_start() -ot is. :(
Viszont lehet meg a van a hiba, a kódolás az ami nem tettszik neki, utf8 -ra van állítva, hogy rendben legyenek az ékezetek. ANSI-ban gond nélkül megy a location.
A kódolásra jó az UTF-8, de a standard utf8 kódoláskor a fájl elejére beszúr a szerkesztő egy un. Byte Order Mark (BOM) stringet, ami kimenetként jelenik meg html oldalon.
Javaslom használj UTF8 kódolást BOM nélkül.
Notepad++ alatt viszonylag egyszerű beállítani az ilyen kódolást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!