Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A "goto" utasítás használatáró...

A "goto" utasítás használatáról mi a véleményetek (C#)?

Figyelt kérdés
Nekem eredetileg eléggé tetszett, aztán azt olvastam az Ilés Zoltán könyvében, hogy nem igazán része a programkészítésnek (vagy valami ilyesmi), és a használatának a mellőzését javasolta. Most, kb. egy évvel később megnéztem egy másik könyvet (C# Programozás lépésről lépésre), ahol bizonyos példa forráskódokban bőszen volt használva úgy is, hogy egy korábbi programrészhez vitt vissza az utasítás 8ezt egyáltalán nem ajánlották emlékezetem szerint). Most akkor mi a helyzet, mennyire lehet/ajánott használni?

2014. júl. 8. 12:05
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%

Igazi létjogosultsága a goto utasításnak legutoljára a Commodore Basicben volt.

Persze attól egy program nem lesz semmivel rosszabb, hogy így oldod meg, csak manapság nem a legpraktikusabb programszerkesztési stílus. Majdnem mindig kiváltható ciklusokkal.

Mennyire lehet használni? Ha magadnak programozgatsz, akkor használd nyugodt szívvel. De ha ebből akarsz majd megélni, azért inkább ne.

2014. júl. 8. 12:14
 2/20 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva nekem az egyszerűsége/kényelmessége miatt tetszett. Félig meddig "magamnak" programozok, értsd: nem akarom elfelejteni azt, amit anno az emelt érettségire megtanultam, amúgy programtervező informatikus szeretnék lenni.
2014. júl. 8. 12:24
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
No, ha proginf-re akarsz menni, akkor itt az ideje elfelejteni a GOTO-t. :) Nem fogják jutalmazni a beadandókban, Illés Zoltán sem... bár ha olyan címkéket használsz, hogy "HAJRA_FRADI", akkor talán elnézi. :DD
2014. júl. 8. 12:46
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
Bizonyos nagyon ritka esetekben lehet használni, pl. Java-ban is van bytecode szinten, de a nyelvben nincs benne. Teljesen nem lehet kitörölni, de szinte mindig kiváltható ciklussal.
2014. júl. 8. 13:08
 5/20 iostream ***** válasza:
C#-ban például egész érdekes dolgokat lehet elérni a switch-en belüli cimkékre ugrálgatással.
2014. júl. 8. 13:25
 6/20 anonim válasza:
50%
Semmi baj a használatával, főleg akkor nem, ha gyorsabban fut le a program általa. Minden helyzetfüggő, ízlés- és hitvitába pedig nem érdemes keveredni. Hajrá!
2014. júl. 8. 15:50
 7/20 SimkoL ***** válasza:
100%
' amúgy programtervező informatikus szeretnék lenni.' Akkor már most felejtsd el, hogy van ilyen utasítás. A '80-as években,még kezdő koromban használtam még QBasic-ben. Tud csodát művelni :)
2014. júl. 8. 18:00
 8/20 anonim ***** válasza:
A goto veszélyes dolog, mert az ugrásnak nincs semmi feltétele.
2014. júl. 8. 21:34
 9/20 iostream ***** válasza:
100%

"A goto veszélyes dolog, mert az ugrásnak nincs semmi feltétele."

Nem, nem ezért veszélyes. Többnyire van neki feltétele. Azért veszélyes, mert nincs olyan szigorúan korlátozva, hogy hova ugorhat.

2014. júl. 8. 21:42
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Goto-val az a gond hogy átláthatatlanná teszi a kódot, és általános esetben nem indokolt a használata (egész pontosan szinte mindig van alternatíva, switch-case-t leszámítva). Én ha valahol meglátom, egyből feltételezem, hogy rossz minőségű kóddal van dolgom (és eddig mindig be is jött a feltételezés - az is igaz, hogy két ujjamon meg tudom számolni, hány ilyen eset volt).
2014. júl. 8. 22:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!