A "goto" utasítás használatáról mi a véleményetek (C#)?
"(egyébként a C# minden ciklusban használ GOTO-t, ha valaki érdekel linkelhetek róla leírást)"
Ez érdekelne, mert én még nem nagyon láttam a C# ciklusokban goto-t, főleg nem az összesben.
Az alsó rész, "optimalizáció:"-nál van ami nekünk érdekes, és gyakorlatilag nem a fejlesztő csinálja, hanem már a jitted kód ilyen. Persze ez már csak félig komoly dolog :)
Köszönöm a válaszokat!
#9: "Azért veszélyes, mert nincs olyan szigorúan korlátozva, hogy hova ugorhat." Ezt nem egészen értem. El van helyezve a forráskódban a címke. Csak arra az egy helyre ugorhat, nem?
*
Én is úgy voltam vele, hogy a 'goto'-t nem szabad használni, csak ebben a másik könyvben jó pár forráskódban találkoztam vele, ez egy kicsikét összezavart, úgy gondoltam, megkérdezem, mit gondol erről a "nép". :)
> #9: "Azért veszélyes, mert nincs olyan szigorúan korlátozva, hogy hova ugorhat." Ezt nem egészen értem. El van helyezve a forráskódban a címke. Csak arra az egy helyre ugorhat, nem?
Nem én vagyok a #9-es, de szerintem arra gondolt, hogy a címke elhelyezése nincs korlátozva, teheted másik függvény közepére pl., ami nem egészséges.
Az igazi programozó nem fél goto-t használni tartja a mondás.
Nincs vele semmibaj ha nem esik az ember túlzásba, ha egyszerűbb mint kiváltani mással akkor miért ne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!