Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek erdemes megvenni?

Szerintetek erdemes megvenni?

Figyelt kérdés
A java programozasi nyelvet ismerem mar alapszinten, idaig a 24-oras konyvet olvasgattam es az agyhullamot, de egyik se fogott meg igazan, valahogy a konyv felenel mindig rauntam a tanulasra... A 24-oras konyvbol hianyolom a gyakorlatokat, az agyhullam pedig olyan mintha ovodasoknak szolna.... Hallottam a Java 2 utikalauz programozoknak 5.0 2 kotetes konyvrol.... az milyen szintu? Megeri megvenni? Az alapoktol kezdi vagy honnan?
2014. aug. 28. 00:29
 1/8 anonim ***** válasza:
Elég egyetemi jegyzet szerű. Ha neked az Agyhullám nem jó, akkor neked jó könyv nincs.
2014. aug. 28. 08:37
 2/8 iostream ***** válasza:
Mi lenne, ha hagynád a könyveket a fenébe, és elkezdenél csinálni valamit, ami ténylegesen érdekel?
2014. aug. 28. 17:35
 3/8 A kérdező kommentje:
S akkor honnan tanuljak? Oktatovideokbol vagy netes leirasokbol? Vagy hogy erted?
2014. aug. 28. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha otthagysz minden könyvet, akkor annyira nem érdekelhet...
2014. aug. 29. 08:44
 5/8 iostream ***** válasza:
Elkezdesz csinálni valamit. Szembejön egy probléma, google, gyakorikérdések, könyvet feltúrod, megoldod, ismétled. A programozást nem úgy tanulja meg az ember, hogy leül és begyakorolja, ez nem furulyázás. Akkor fogod megérteni a megoldást, ha előtte láttad a problémát. És akkor lesz kitartásod, motivációd, ha érdekel, amit csinálsz, például ha magadnak kitűzött célokat akarsz megvalósítani.
2014. aug. 29. 11:31
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen iostream ez igaz de szép kódot nem fog tudni írni ha nincs tisztában azzal,hogy milyen eszközök állnak rendelkezésére egy program megalkotásához.Ezt pedig könyvből lehet megtanulni.

Egy problémát rengeteg módon meg lehet oldani mert van ilyen de hogy ebből kiválaszthassa a legszebbet ahhoz már fog kelleni az,hogy tisztában legyen az eszközökkel.

Például a sablonok egy könyv vége felé szoktak lenni sokan idáig el sem jutnak mert unalmas könyvből tanulni vagy unalmas az,hogy csak magol kipróbál pár forráskódot,hogy lássa működik ez nagyon uncsi lehet egy idő után de mivel abba hagyta a tanulást és egyből neki ugrott egy projektnek ezért ez nem lesz valami szép.

Mivel nemtudja,hogy léteznek sablonok a kód újrahasznosításra ezért úgyfogja megoldani,hogy sokszor fog szerepelni ugyanaz vagy hasonló kódok ami nem szép.Nagyonis érdemes végignyálazni egy könyvet még ha uncsi is.Hogy nézne már ki az,ha megkérdeznék tőle ,hogy mik azok a templaték vagy sealed módosítóval ellátott osztályok mik azok a virtuális függvények és ő ezeket nem fogja tudni sőt elég ha az egyiket nemtudja ez elég égő lehet mások előtt de ő programozik és írt is programokat na gondolni lehet ebből ,hogy az csak olyan is még ha működik is.Egyébkent meg ami nem szép az sokszor nem igényes.

2014. aug. 30. 17:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok.

Még ha tudni fogja is használni a virtuális metódusokat mégnez akkor is kevés nem mondom,hogy nagyon alacsony szintig menjen le de egy kicsitazért illik tudni,hogy a háttérben higyan vannak megvalósítva a dolgok.Tudom felesleges de még ez is szégyen lehet egy programozói körben abbanaz esetben ha az illető haladódnak állítsa be magát ssőt ha kezdőnek és ha át vette a virtual metódusokat még akkor is az lesz egy kicsit.De mivel mondta,hogy kezdő nevetni nem fognak meg más esetben sem kellene nevetni a másikon csak hát ez a mai kevésbé erkölcsös világ.....

2014. aug. 30. 17:50
 8/8 anonim ***** válasza:
Bocs a helyesírási hibákért de ez k tablet meg az hogy sietek is és nem néztem átt utánna hjaj.
2014. aug. 30. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!