Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ezt egy ActionListenerrel...

Ezt egy ActionListenerrel lehetne megoldani? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Szóval egy autós játék pl, van benne egy ütközésfigyelő függvény, ami azt nézi, ha a kocsik érintkeznek. Ezt hogy kell megcsinálni? Egy actionListenerrel? Még kezdő vagyok, az ilyen dolgokkal még csak most teszem magam tisztába.

Mert gondolom ilyen "if"-el nem lehetne, mert az if az nem folyamatos, az egyszer lefut, ott ahol meg van írva, és kész.

Van a Java-ban valami Thread féle dolog, azzal van kapcsolatban?

2014. aug. 25. 03:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Nos a Thread sem rossz gondolat, bár minél többet tartalmaz egy alkalmazás annál lassabb, bár a mai processzorok többsége legalább 2 magos, szóval ez sem gond...

[link]

Te Applet-et csinálsz, vagy Swing-et vagy Java Web Start-ot???

Elvileg mindegyikben van egy olyan metódus, ami a képernyőt rajzolja újra (Paint), ha kell... ...a változásokat pedig egy időzítő szálon szoktuk futtatni (Timer), ahol végrehajthatsz bizonyos időközönként egy feltételvizsgálatot... :-)

2014. aug. 25. 08:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Ez már játékfejlesztési módszertől függ.

Alapjában véve nagyrészt attól függ, hogy hogyan építed föl az osztályaidat. Ahogy én szoktam:

Van egy absztrakt Entity, ez lehet bármi: particle, játékos, stb.

Abból származik az absztrakt mob: minden ami mozog és érintkezik a világgal. Ez már nem csak pozíciókkal és absztrakt függvényekkel rendelkezik, hanem egy collision box-szal (általában egy Rectangle obj).

Na én ebből származtatnék egy autót, és az update()/tick() metódusban végigmennék az összes többi autón (és mindenen amivel ütközni lehet), és megnézném hogy érintkeznek-e a collision box-ok alapján.

Természetesen ez csak példa, hogy én hogy szoktam csinálni ilyesmit.

2014. aug. 25. 08:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!