Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Van valami funkció a c++ban a...

Van valami funkció a c++ban a Sleep-et leszámítva, ami várna valameddig?

Figyelt kérdés

Azt szeretném elérni, hogy a háttérben egy számláló menjen a célidőig amit bekérnék előzetesen, majd ha beir egy parancsot a felhasználó, akkor kiirja, mennyi van még hátra.

Gondolkodtam a ctime-on, viszont nem nagyon értek hozzá(c++ban is új vagyok,illetve úgy zusammen a programozásban is), illetve amit netről leszedtem kódrészlet(time_t timev;

time(&timev);cout<<timev)

is egyfajta "érdekes" számot ír, nem tudom mi alapján tudnám belőle kinyerni azt pl hogy 20 óra 34 perc.

Még egyszer leírom mihez is kéne, mivel ismervén magam nem feltétlenül a legérthetőbben írtam le szándékaim.

Programom alapjában a következőket csinálná:

bekérné mennyi ideig számláljon magában(pl 3 óra)

megnézné mennyi az idő, mikor lesz vége ezt akár ki is irná

ezek után csak akkor irna ki ha beirja a felhasználó pl h time és kiirná mennyi idő van hátra, vagy ha egyszer sem ir akkor a végén kiírná, hogy vége.

Remélem sikerült nem a legbonyolultabban megfogalmaznom.

2014. aug. 24. 20:37
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Érdekes.. Köszönöm :D
2014. aug. 25. 20:22
 12/14 A kérdező kommentje:

Továbbá még ha kérhetném elmondaná valaki mit vétettem eme kódsorban?

[link]

Bár van egy sejtésem, hogy a scanf, mivel ha nem írok be semmmit nem megy a mp :D Csak sajnos nem tudom kiküszöbölni iffel(Valószinüleg nem is azzal kéne)

2014. aug. 25. 21:06
 13/14 uno20001 ***** válasza:
Azért nem megy a másodperc, mert a scanf várakoztatja a programot, amíg nem kap bemenetet.
2014. aug. 25. 23:28
 14/14 A kérdező kommentje:
Értem:D Akkor jól tippeltem :D Akkor már "csak" azt kéne megoldani hogy ne várakoztassa. :)
2014. aug. 26. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!