Van valami funkció a c++ban a Sleep-et leszámítva, ami várna valameddig?
Azt szeretném elérni, hogy a háttérben egy számláló menjen a célidőig amit bekérnék előzetesen, majd ha beir egy parancsot a felhasználó, akkor kiirja, mennyi van még hátra.
Gondolkodtam a ctime-on, viszont nem nagyon értek hozzá(c++ban is új vagyok,illetve úgy zusammen a programozásban is), illetve amit netről leszedtem kódrészlet(time_t timev;
time(&timev);cout<<timev)
is egyfajta "érdekes" számot ír, nem tudom mi alapján tudnám belőle kinyerni azt pl hogy 20 óra 34 perc.
Még egyszer leírom mihez is kéne, mivel ismervén magam nem feltétlenül a legérthetőbben írtam le szándékaim.
Programom alapjában a következőket csinálná:
bekérné mennyi ideig számláljon magában(pl 3 óra)
megnézné mennyi az idő, mikor lesz vége ezt akár ki is irná
ezek után csak akkor irna ki ha beirja a felhasználó pl h time és kiirná mennyi idő van hátra, vagy ha egyszer sem ir akkor a végén kiírná, hogy vége.
Remélem sikerült nem a legbonyolultabban megfogalmaznom.
Továbbá még ha kérhetném elmondaná valaki mit vétettem eme kódsorban?
Bár van egy sejtésem, hogy a scanf, mivel ha nem írok be semmmit nem megy a mp :D Csak sajnos nem tudom kiküszöbölni iffel(Valószinüleg nem is azzal kéne)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!