Van valami funkció a c++ban a Sleep-et leszámítva, ami várna valameddig?
Azt szeretném elérni, hogy a háttérben egy számláló menjen a célidőig amit bekérnék előzetesen, majd ha beir egy parancsot a felhasználó, akkor kiirja, mennyi van még hátra.
Gondolkodtam a ctime-on, viszont nem nagyon értek hozzá(c++ban is új vagyok,illetve úgy zusammen a programozásban is), illetve amit netről leszedtem kódrészlet(time_t timev;
time(&timev);cout<<timev)
is egyfajta "érdekes" számot ír, nem tudom mi alapján tudnám belőle kinyerni azt pl hogy 20 óra 34 perc.
Még egyszer leírom mihez is kéne, mivel ismervén magam nem feltétlenül a legérthetőbben írtam le szándékaim.
Programom alapjában a következőket csinálná:
bekérné mennyi ideig számláljon magában(pl 3 óra)
megnézné mennyi az idő, mikor lesz vége ezt akár ki is irná
ezek után csak akkor irna ki ha beirja a felhasználó pl h time és kiirná mennyi idő van hátra, vagy ha egyszer sem ir akkor a végén kiírná, hogy vége.
Remélem sikerült nem a legbonyolultabban megfogalmaznom.
A sleep miért nem jó?
(Az az érdekes szám amit mondasz, az 1970. jan. 1 óta eltelt másodpercek száma.)
Ez eddig jó ötlet, de ha sleepelek pl 5 mp-t, utána is kéne az hogy vmeddig várjon a bevitelre vagy nem? mert ha 5mp után rögtön nincs bevitel akkor rögtön továbbugrik és megint 5mpt kell várni amit ha elvétek megint és megint.. ez az egy problémám van vele
Szerintem azt is értem amit gondoltál, hogy (gondolom én) kisebb, kb 1mpnként sleepeljen, de az meglehetösen lelassitaná a programot nem? Pl ha 3-5 órára tervezem, hogy számol. Viszont jó ötlet, ha nincs más teljesen jogos :D
Az igazi az eseményvezérelt program lenne, de az ilyen szinten problémás.
Ha belegondolsz, hogy a processzorod többmilliárd órajelet generál magának másodpercenként, ha másodpercenként akár tízszer is felkelsz megnézni van-e input, az se jelentős terhelés. Tehát nyugodtan sleepelj egy tized másodperceket, és akkor reszponzív is lesz meg nem is zabál túl sok erőforrást.
Értem, köszönöm szépen :D
Arról az eseményvezérelt programozásról küldenél egy linket? Nem mostanra, de később, ha komoly szinten lennék megnézném. Továbbá bárkinek bármilyen hasznos oldala van bátran küldje el:D Most pl. minden hasznos oldalt mentegetek mert nagyon azt érzem hogy semmit sem tudok szinte, és még év végén érettségizni szeretnék. Szóval ha bárki tudna valami hasznos oldalt kérem küldje el.
(Ilyen: "Google a barátod" kommentekkel viszont kíméljetek ha lehet, tisztában vagyok, hogy ott sokat találok, találtam is már, de most arra lennék kíváncsi, hogy valakinek van-e olyan oldal elmentve, ami pl. neki bevállt, vagy hasonló.
Csináltam egy hasonlót (igaz C-ben, és csak windowson fut). Igaz, ez másodperceket kér be, bár az könnyen javítható.
-Először bekéri hány mp-ig számoljon vissza.
-Utána megjelenik egy parancs felirat, két parancsot ismer:
--"time"->kiírja hány mp van vissza
--"exit"->kilép a programból
-Ha lejárt az idő egy "Kész!" feliratot jelenít meg.
(Csillag nélkül)
(Nem mondom, hogy minden szempontból tökéletes, de szerintem a célnak megfelel, lefut.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!