Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » (C++) ezzel mi a baj?

(C++) ezzel mi a baj?

Figyelt kérdés

#include "stdafx.h"

#include <iostream>

#include <fstream>

#include <string>

using namespace std;

int main()

{

string dist, plus, mult;

plus = 15;

cout << "The Voyager-1's distance from the Earth is more than:" << endl;

0 + plus = dist;

coutdist:

dist + plus = dist;

cout << dist;

goto coutdist;

system("pause");

}

Szóval, lényegében semennyit sem értek a nyelvhez, csak próbáltam írni egy számolós programot. Tudom, hogy maga az ötlet is hülyeség, de most nem ez a lényeg. Milyen hibák vannak benne? Például van egy olyan, hogy " 0 + plus " - ezzel mi a baj? Amikor a 0-t átírom mondjuk 1-re, akkor jó. Szóval miért nem lehet nullához hozzáadni?

Egyébként azt hogy oldhatnám meg, hogy várjon, mielőtt újrakezdi az rész? (Az ismétlőset (coutdist - goto coutdist))

Köszönöm a válaszokat!

2014. aug. 18. 15:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Kimaradt:

cin >> parancs; előtt ki kéne írni a lehetőségeket

Pl:

cout << "ez: ezt csinálja" << endl << "az: azt csinálja" << endl;

2014. aug. 19. 10:49
 12/23 A kérdező kommentje:

Köszi! :) És még értem is!

Ezekről a jelekről (&&, ==, !=, <=, >= (az utolsó kettőben nem vagyok biztos, hogy létezik-e), hol használják a ''-t és az ""-t) fel tudnál világosítani?

2014. aug. 19. 11:05
 13/23 A kérdező kommentje:

Warning 1 warning C4627: '#include <iostream>': skipped when looking for precompiled header use c:\users\c\documents\visual studio 2013\projects\win32project1\win32project1\win32project1.cpp 1 1 Win32Project1

Warning 2 warning C4627: '#include <windows.h>': skipped when looking for precompiled header use c:\users\c\documents\visual studio 2013\projects\win32project1\win32project1\win32project1.cpp 2 1 Win32Project1

Error 3 error C1010: unexpected end of file while looking for precompiled header. Did you forget to add '#include "stdafx.h"' to your source? c:\users\c\documents\visual studio 2013\projects\win32project1\win32project1\win32project1.cpp 14 1 Win32Project1

Mi a baj?

2014. aug. 19. 11:27
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

#include "stdafx.h"

Ez megvan az elején?

A kérdésben látom, de azóta módosítottad.

Más:

Operátorok:

== egyenlőségvizsgálat

!= nem egyenlő

> nagyobb

< kisebb

>= nagyobb vagy egyenlő

<= kisebb vagy egyenlő

&& logikai ÉS

|| logikai VAGY

! logikai NEM (tagadás)

C/C++-ban:

Karaktereket (pontosan 1 darab karakter) ' (aposztróf) jelek közé írunk. (Pl.: 'a')

Szöveget (tetszőleges számú karakter) " (idézőjel) jelek közé írunk. (Pl.: "Ez egy hosszabb szöveg.")

2014. aug. 19. 11:37
 15/23 anonim ***** válasza:
78%
Hallod, keress már valami tutorialt és ne a sötétben kódolj, mert ennek így semmi értelme.
2014. aug. 19. 11:42
 16/23 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy semmi értelme annak, amit csinálok, vagy legalábbis csinálni próbálom. Kerestem össze-vissza tutorialokat, de érdekesebb, vagy egyszerűen csak "számomra érthető" dolgot nem találtam. Itt viszont (#14) teljesen érthetően le van írva. innen is közsönöm a választ! :)

"Mire jó" az az "stdafx.h"?

2014. aug. 19. 15:09
 17/23 A kérdező kommentje:

"

for (int i = 0;; i = i + 15)

"

Mit jelent a " ;; "? Valami olyasmit, hogy "ezen kívül"?

2014. aug. 19. 15:18
 18/23 A kérdező kommentje:
Azt hogy lehet megoldani, hogy visszafelé számoljon, mondjuk 10-től, és ha a 0-hoz ér, akkor végrehajt egy parancsot?
2014. aug. 19. 15:20
 19/23 A kérdező kommentje:

összehoztam egy ilyet:

"

for (int i = 10;; i = i - 1)

"

Ezzel az a probléma, hogy 100-tól számol vissza tizesével 0-ig, aztán mínuszban számol tövább, de ott már egyesével. Miért?

2014. aug. 19. 15:25
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

1. ""Mire jó" az az "stdafx.h"?"

Ha jól gondolom, Visual Studioban programozol, én azt nem használtam. De valószínűleg ahhoz, illetve az általa használt fordítóprogramhoz van köze. (Fejállomány, vagy minek hívják magyar, egy programcsomag gyakorlatilag. Nem tudom, mi van benne. De pl. az iostream is egy programcsomag, abban a beolvasás/kiírás műveletei vannak, stb. Az fstreamben meg a fájl-műveletek...)

2. "Mit jelent a " ;; "? Valami olyasmit, hogy "ezen kívül"?"

Nem. A for ciklus így néz ki:

for (kezdőértékadás; ciklusfeltétel; léptetés) {ciklusmag}

Tehát a ; csak elválasztó karakter.

3. "Azt hogy lehet megoldani, hogy visszafelé számoljon, mondjuk 10-től, és ha a 0-hoz ér, akkor végrehajt egy parancsot?"

Igen. Így például:

int i = 10;

while (i > 0) {

cout << i << endl;

--i; // ez ugyanaz, mintha azt írnád, hogy: i = i - 1;

sleep(1000); // így minden lépés 1 másodpercig fog tartani kb., szerintem erre gondoltál

}

// itt pedig végrehajtod, amit szeretnél

----------

De ha nem akarod kiírni, hogy hány másodpercet kell még várni, akkor nem kell ciklus, hanem elég egy sleep(10000); is.

2014. aug. 19. 15:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!