Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Miért nem indul az eclipse?

Miért nem indul az eclipse?

Figyelt kérdés

Hello!

Javaban tanulok programozni és az eclipse programot használom. A régi Xp-s gépemen működött, a mostani win7-es gépen már nem. Ezek vannak a gépemen: Java Development Kit 8 update 11, Java 7 update 67, Java 8 Update 11.

Letöltöttem még hozzá az eclipse-t, zip fájlban, és kiraktam az asztalra egy mappában és onnan indítom, de amikor indítanám, ez a hibaüzenet fogad:

Java runtime environment or java development kit must be available in order to run eclipse. No java virtual machine was found after searching:C:\Users\Balázs\Desktop\eclipse\jre\bin\javaw.exe

javaw.exe in your current PATH

Ezzel én most mit kezdejek? Mi a gond? Szeretnék nagyon megtanulni programozni, de így nemtudok!

2014. aug. 14. 22:37
 1/3 anonim ***** válasza:
Én szerintem ez elég egyértelmű, próbáld meg a jre mappát (asszem c/program files/java-ban van) átteni az eclipse mappába (c/users/balazs/desktop/eclipse), ha ezzel sem sikerül próbálj meg egy JAVA_HOME változót létrehozni a rendszerváltozoknál.
2014. aug. 14. 22:48
 2/3 A kérdező kommentje:
2 jre mappa volt a Program Filesx86 mappában. Azt mind a 2-t átmásoltam az eclipse mappájába ami az asztalon van, de hiába indítom el, megint azt írja ki, holott a 2 jre mappa szinte közvetlenül a eclipse ikon felett van!
2014. aug. 14. 22:57
 3/3 anonim ***** válasza:

> Ezek vannak a gépemen: Java Development Kit 8 update 11, Java 7 update 67, Java 8 Update 11.

Idáig olvastam el.

Én a következőt csinálnám:

1. leszednék minden Java-t

2. felraknék egyet, a legfrissebbet (JDK)

3. ezután üzemelném be az Eclipse-t

Figyelni kell arra is, hogy 32-bites Java-hoz 32-bites Eclipse kell, 64-eshez 64-es.

Ennek így működnie kell. Ha nem, max annyit kell csinálni, hogy a PATH-hoz hozzáadod a JDK bin mappáját. ("C:\Program Files\jdk_VERZIÓ\bin").

> Szeretnék nagyon megtanulni programozni, de így nemtudok!

Ez pedig így nem igaz. Eclipse-en kívül is van világ. Notepad++ és konzol kombóval nagyon szépen lehet tanulni, programozni és én személy szerint kezdőknek ezt is ajánlom az elején, mert sok mindent meg lehet így tanulni, amit IDE-vel nem: mert az sok mindent helyetted csinál.

Uff.

2014. aug. 14. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!