Milyen programozási nyelvet kéne ehez meg tanulnom?
Figyelt kérdés
Egy olyan programot akarok írni amivel egy fájlt tudok titkosítani. (az mit jelent hogy pl 128 bites titkosítás? azt hogy hány karakterből ál? és 1 karakter hány bit-nek felel meg?)mert akkér én olyan jelzót akarok adni amit szinte(!) feltörhetetlen.2014. aug. 14. 20:47
2/5 anonim válasza:
A titkosítás alapja egy függvény, ennek van legalább két bemenete(fájl egy blokkja, kulcs vagy az előző titkosított blokk) meg egy kimenete. Ezek méreteit szokták megadni bit-ben. Egy karakter karakterkódolástól függően több bájt is lehet a bájt(=8 bit). Feltörhetetlen titkosítás nincs, csak olyan amit reménytelen feltörni (értsd irgalmatlan nagy számítási kapacitás kell hozzá).
3/5 anonim válasza:
Ja bocs az lemaradt, hogy nyelvfüggetlen. Lehet akármi de sok kész megoldás van a népszerű nyelvekben. 2-es voltam.
4/5 A kérdező kommentje:
Értem... egy 10240 bit-es titkosítás is ilyen?vagy olyat nem tudok adni jelszónak?
2014. aug. 14. 21:07
5/5 anonim válasza:
A kulcsméretről van szó? Ezt szokták a biztonság mérőszámaként használni, de ez algorimus függő. Pl. DSA-nél 1024 bites kulcs ad akkora nehézséget a törésre, mint ECDSA-nál 160 bit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!