Ez a program miért nem fut le? (C nyelv)
#1 vagyok
Én ott csak a ToDoList plugin/feature notice-ait látom, miszerint nincs TODO komment a kódban, amivel kezdhetne valamit.
Ha ez OS X, miért nem Xcode-ot használsz? Szerintem kényelmesebb, mint a Code::Blocks.
Egyébként tippre kéne egy kiterjesztés (.c) a fájlnak, enélkül szöveges állománynak veheti (syntax highlighting hiánya is erre utal).
A c fájloknak .c kiterjesztésük van. 1970 óta...
másrészt nem tudom milyen startup scriptet akarsz beleincludoltatni a fordító környezeti beállításaiból, de az echte biztos, hogy a projektedet nem POSIX C-re állítottad, és valami scriptfordítóval akarsz olyan dolgot csinálni, amit ő nem is ismer.
1. Forráskódnál - mint előttem is mondták - tessék .c kiterjesztést használni.
2. Ne a Code:Blocks szerkesztő belső üzeneteit mutasd nekünk, hanem fordítsd le - Build/Run menüpont - majd alul válaszd a Build Log fület.
3. Majd fogják még utánam mondani de érdemesebb az alábbi szintaktika használata (az általad is lefut, működik, de így szabványosabb):
#include <stdio.h>
int main() {
printf ("Hello World");
return 0;
}
"az általad is lefut, működik, de így szabványosabb"
Mégis mitől lenne "szabványosabb"? Mindkét kód pontosan annyira szabványos (C-ben a visszatérési érték lehagyható, a main return-je szintén lehagyható, viszont az üres paraméterlista variadic argumentet jelent, ami NEM jó).
C89-ben használható a main() C99-ben viszont már az int main() az elfogadottabb.
"An implementation shall not predefine the main function. This function shall not be overloaded. It shall have a return type of type int, but otherwise its type is implementation-defined. All implementations shall allow both of the following definitions of main:
int main() { /* ... */ }
and
int main(int argc, char* argv[]) { /* ... */ }"
És emlékeim szerint pont te kardoskodtál a main() elhagyása kapcsán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!