Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik C++ fordítót használjam...

Melyik C++ fordítót használjam? Jó az alul írt könyv?

Figyelt kérdés

ugye van a Code::Blocks ami tök jó

én ma a könyvtárból kivettem egy könyvet (Obijektum orientált programozás C++ nyelven) amiben egy ilyen példaprogram volt:

void main()

{}

meg hogy:

#include <iosttream.h>

void main()

{

cout << "Hello World!";

}

Na most én egy ideje már tanulok c++ -t (nem kell sok időre gondolni...) és én eddig úgy tudtam hogy a main nem lehet void és hogy a cout-nak kell egy std:: vagy legalább az elején egy using namespace std; A fent írt programokat a Code::Blocks nem fordítja le. A könyv ír egy olyat hogy Borland C++ 5.0. Leszedtem a 5.2-őt azzal lefordult.

Megéri nekem ebből a könyvből tanulnom?

2014. aug. 8. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, nagyon régi.
2014. aug. 8. 19:17
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem tudom, C++-t nem ismerem, de eddig nem void maint még nem láttam.
2014. aug. 8. 19:35
 3/4 anonim ***** válasza:

Nézd meg a C++ szabványt, ott meg fogod látni, hogy igazából mik a jó megoldások (int).

A fordítók meg sok mindent lefordítanak neked, ami nem standard, ez amúgy (szerintem) általában nem baj, csak nem kell összekavarni a fejedben.

2014. aug. 8. 20:01
 4/4 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

lényegében tudom hogy mi a fura és így ki tudom szűrni magamnak ami ma máshogy van

a többi meg nem változott (ciklusok, feltétel, osztályok, stb.)

2014. aug. 8. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!