Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Karácsonyfa-égőket hogyan...

Karácsonyfa-égőket hogyan lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Tegyük fel van 10 színes ledem. Mi kell ahhoz, hogy én tudjak rájuk programozni egy 0 1 es kapcsolgatós programot? Valamiféle elektromos áram átalakító és értelmező, és valami assembly féle egyszerű és kicsi program?

Vagy hogy kell ezt az egészet elképzelni? Mert tuti nem nagy ördöngösség.

2014. aug. 3. 16:24
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
szia én elég jó vagyok az ilyen logikai dolgokban de mi az,hogy elektromos áram átalakító? és értelmező? meg assembly egyszerű? mit szeretnél konkrétan?...
2014. aug. 3. 16:41
 2/12 Makker bolha ***** válasza:
50%

Szerintem azt szeretné hogy:

VAn egő pl. 3 darab és ha bedugot pc -be modjuk USB -vel akkor készítesz egy programot hogy: egő 1 (On, Off) ... és az az égő fog égni amit bekapcsolsz ... látam youtuben hasonlót 6 égővel :) de azt h hogyan kell nemtom :/

2014. aug. 3. 16:50
 3/12 A kérdező kommentje:

elektromos áram átalakító és értelmezőt azért írtam, mert nem tudom mi a pontos neve. Ugye kell a 220, hogy működjön, és egy irányítónak ezt az áramáthaladást kell kontrollálni. Mert amikor a led kap áramot, akkor világít, amikor nem akkor nem. De el nem tudom képzelni, hogy ehhez miféle eszközök, és programozási nyelv kell.

Azért mondtam az Assemblyt, mert az nagyon kis helyet foglal, és az hardverközeli nyelv, nem kell lefordítani mint egy Javat pl.

Tanárok is mondták, hogy pl a távirányítókba is ilyen programokat szoktak rakni, vagy pl a BIOS-ba.

2014. aug. 3. 16:51
 4/12 anonim ***** válasza:
48%
letudnád írni normálisan mit szeretnél? 220volt usbből nem jön és minek annyi pár ledhez? ha hozzáforrasztassz pár ledet egy usb-hez tegyük fel valahogy működne is de hova akarsz te assemblybe programozni? a távirányítóban microprocesszorok vannak meg tranzisztorok egy szilícium csippen...
2014. aug. 3. 17:04
 5/12 A kérdező kommentje:
nem beszélt itt senki USB ről, én a rendes karácsonyfa égőről beszélek, amit a fali konnektorba kell dugni. Azok is valahogy be vannak programozva biztosan. Engem az érdekelne, hogy melyik az a szerkezet, ami előre be van programozva, ami érzékeli ha lenyomod a gombot, akkor ez a fajta mód menjen, hogy villognak, ha lenyomod mégegyszer, akkor a sima világítás fukció kapcsoljon be, ha pedig mégegyszer, akkor kapcsoljon ki az összes. És hogy ez a fajta programozott mód hogyan kerül megvalósításra.
2014. aug. 3. 17:37
 6/12 SimkoL ***** válasza:
75%
Ha van a számítógépeden párhuzamos port azt lehet könnyen vezérelni pl. Pascal-ból a legegyszerűbb. Ott a 8 kimenetre ellenállással köthesz ledeket így 8 ledet tudsz vezérelni vagy mátrix akkor 16-ot. Cikkeket találsz hozzá dögivel.
2014. aug. 3. 17:48
 7/12 ejbenjaro ***** válasza:
65%
Keresel a neten egy kapcsolási rajzot hozzá, az alapján elkészíted, örülsz. Vagy vehetsz egy arduino-t például, amit tudsz programozni, meg mindenféle ledeket és egyéb dolgokat rákötni, hogy működtesse azokat (pl.: [link] ).
2014. aug. 3. 18:41
 8/12 anonim ***** válasza:

Felteszem:

Valamiféle elektromos áram átalakító = Transzformátor

értelmező = mikrokontroller

valami assembly féle program = mikrokontrollerre szánt prgram.

2014. aug. 4. 16:46
 9/12 A kérdező kommentje:
pontosan
2014. aug. 4. 19:25
 10/12 anonim ***** válasza:

Párhuzamos porton keresztül tudsz néhány LED-et vezérelni, bármilyen nyelven, csak néhány ellenállás kell a LED-ek elé.

A "LED vezérlés párhuzamos porton" kifejezésre a google másidik találata jól leírja.

12V-os LED szalagot, akár RGB-t is, tudsz vezérelni, de ahhoz már kell egy 12V-os tápegység és tranzisztorok amiken keresztül a LED-eket kapcsolgatod.

De a helyedben én vennék egy Arduino nano-t, ne a gépedet tedd tönkre véletlenül.

2014. aug. 5. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!