Karácsonyfa-égőket hogyan lehet csinálni?
Tegyük fel van 10 színes ledem. Mi kell ahhoz, hogy én tudjak rájuk programozni egy 0 1 es kapcsolgatós programot? Valamiféle elektromos áram átalakító és értelmező, és valami assembly féle egyszerű és kicsi program?
Vagy hogy kell ezt az egészet elképzelni? Mert tuti nem nagy ördöngösség.
Szerintem azt szeretné hogy:
VAn egő pl. 3 darab és ha bedugot pc -be modjuk USB -vel akkor készítesz egy programot hogy: egő 1 (On, Off) ... és az az égő fog égni amit bekapcsolsz ... látam youtuben hasonlót 6 égővel :) de azt h hogyan kell nemtom :/
elektromos áram átalakító és értelmezőt azért írtam, mert nem tudom mi a pontos neve. Ugye kell a 220, hogy működjön, és egy irányítónak ezt az áramáthaladást kell kontrollálni. Mert amikor a led kap áramot, akkor világít, amikor nem akkor nem. De el nem tudom képzelni, hogy ehhez miféle eszközök, és programozási nyelv kell.
Azért mondtam az Assemblyt, mert az nagyon kis helyet foglal, és az hardverközeli nyelv, nem kell lefordítani mint egy Javat pl.
Tanárok is mondták, hogy pl a távirányítókba is ilyen programokat szoktak rakni, vagy pl a BIOS-ba.
Felteszem:
Valamiféle elektromos áram átalakító = Transzformátor
értelmező = mikrokontroller
valami assembly féle program = mikrokontrollerre szánt prgram.
Párhuzamos porton keresztül tudsz néhány LED-et vezérelni, bármilyen nyelven, csak néhány ellenállás kell a LED-ek elé.
A "LED vezérlés párhuzamos porton" kifejezésre a google másidik találata jól leírja.
12V-os LED szalagot, akár RGB-t is, tudsz vezérelni, de ahhoz már kell egy 12V-os tápegység és tranzisztorok amiken keresztül a LED-eket kapcsolgatod.
De a helyedben én vennék egy Arduino nano-t, ne a gépedet tedd tönkre véletlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!