Free Pascal programba lehet grafikát építeni? Ha igen hogyan, milyen módon (nem a Delphi-alapú Lazarus kiegészítőre gondolok)
Figyelt kérdés
Tehát simán a Free Pascal-ban egy olyan sima programot írni amelyben lehetséges kattintani az "OK", "Cancel" gombokra, gondolom Windows unit használatával, ezt kézzel hogy lehet megírni egyáltalán van rá lehetőség?
Példá tmutatna valaki?
#programozás #OpenGL #Pascal #grafika #forráskód #Free Pascal #Turbo Pascal #grafikus programozás #Borland Pascal #grafikus program
2014. aug. 2. 14:38
1/7 anonim válasza:
Mindent lehet kézzel, max rémálom lesz.
Valami grafikus libet keress, azzal viszonylag egyszerű a dolog.
2/7 anonim válasza:
Windows-os ablakokat FP-ben pl. a GTK+ könyvtárral tudsz csinálni:
3/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm. Olyan grafikus lib nincs, mint amit a programok többsége használ, például a legtöb program installer-e? Tehát nem GTK és QT hanem valami más.
2014. aug. 2. 15:21
5/7 anonim válasza:
De, olyat használ, mint a GTK. Ez a Windows Forms implementációja ha jól tudom, azokkal csinálják az ilyen "RichTextBox", "RadioButton", "Button", "Label" meg "TextBox" féleségeket, amik egy sima Windows Form-hoz szükségesek. Nekem már sikerült FPC-ben ezzel dolgoznom, de nem vált be, én azt mondom, jobb erre egy másik nyelv, legalábbis nekem a Lazarus nem tetszett, mint Pascal IDE.
6/7 A kérdező kommentje:
Függetlenül attól hogy nem vált be, egy példát (forráskódot) tudsz mutatni erre?
2014. aug. 3. 03:54
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!