Programozás tanulása az alapoktól, otthon (Több lent) És átfogalmazom a mondatot kérdéssé és tartalmaz? Jelet is! :D
Van egy kicsi ismeretem már, de teljesen az alapoktól szeretném elkezdeni a programozás rejtelmeit, mivel a jelenlegi tudásom nagyon kevés és felületes. A segítségeteket szeretném kérni, hogy hol kezdjem, miből tanuljam. Lehetőleg minél olcsóbban szeretnék kijönni, mivel még csak középiskolába járok. Egy biztos későbbiekben biztos informatikával fogok továbbtanulni és ezzel szeretnék foglalkozni. A végcélom a C++, a Jáva, illetve Android-os programozás lenne.
Ha tudtok könyvcímeket mondani, linkeket küldeni szívesen elfogadom :)
Előre is köszi!
A 8-asnak: ha már megtanultad az imperatív programozást, akkor nehezebb átállnod a funkcionális programozásra, mint fordítva. Veszett híre van, de ez lesz a jövő. Hány magos a géped? Ugye szeretnéd, hogy a programok kihasználják mindegyiket?
Kérdezőnek: válaszd azt, amelyik tetszik. Haskellt tanultam, de nem tudom, hogy az van-e Windowson is. Lehet az Clean is, az hasonló. De ahogy gondolod.
A Java hordozhatóbb, mint a C++, és bizonyos C++-os hibákat eleve megelőz. A C++ nem jobb, és jobban használható, mint a Java, hanem gyorsabb. Esetleg arra gondolhatsz, hogy C++-t használnak operációs rendszerekhez, mint Javát nem, akkor lehet, hogy ez a pointerezés miatt oldható meg C++-ban jobban.
Haskell és Clean is van Windowson is.
Jók a funkcionális nyelvek, de szerintem kicsit néha túl vannak hypeolva és az beteges, amikor valaki mindent abban akar megoldani.
Vannak feladatok, amire alkalmasabb, ez tény.
De nem mindenre.
A párhuzamosítás pedig azért kicsit megint más dolog.
Attól, hogy valamit funkcionális nyelven írsz meg, még nem lesz végtelenül párhuzamosítható.
Kérdező, kezdhetsz bármivel, a java nem rossz, ahogy a C++ sem, de esetleg a Python-t is megnézheted.
Elég kis könnyű nyelv, irdatlan sok cucc van hozzá (libek, anyagok) és egyre jobban terjed el.
Egyedül "gond" amivel a kezdők szembesülnek hamar az a 2.x és a 3.x-es verziók közötti inkompatibilitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!