Milyen számrendszeren alapul a Linux, ha nem bináris mint a Windows?
Hogy ne lenne bináris a Linux?
És a Linux kernel fájljai C-ben vannak írva, ebből következően alapból lehet C-ben programozni rajta például. De nem vagyok Linuxos, nem nagyon értek hozzá.
Nem a fájlrendszerére gondolsz?
windowsnál: NTFS/FAT
linuxnál főleg: EXT3, EXT4
mert a legtöbb linux ingyenes... nincs tele fölösleges szeméttel mint a windows, mivel c-ben van megírva és az alapja GNU-s ezért elég jól lehet rendszerre szabni, hogy mi legyen benne..valamint ha helyben fordítod a gépen a kernelt akkor hasítani fog mint a fene... de leginkább a stabilitás miatt szeretik... (minimális mennyiségű vírus van linuxra írva, de ha írnak is rá a frissítés ellene nem 2-3 hét mint microsoft bácsiéknál hanem pár nap a hiba kiderülésétől...
nem vagyok linuxos, mert világ életemben lusta voltam...de tény, h nekem nem is célszerű. túl sok windowshoz kötött programom van. majd egyszer ha sok időm lesz akkor áttérek :)
A GNU (ejtsd géenú vagy gnú) egy kizárólag szabad szoftverből álló számítógépes operációs rendszer. A rövidítés jelentése rekurzív (önhivatkozó) módon „GNU's Not Unix”, azaz „a GNU nem Unix”. Ez arra utal, hogy a GNU egy Unix-szerű (Unix jellegű) operációs rendszer, viszont nem tartalmaz Unixból származó kódot és az Unixszal ellentétben szabad szoftver.[1]
Köszönöm szépen a válaszokat.Bárcsak mindig ilyen normálisan elmagyaráznának minden választ a kérdéseimre. Remélem hosszú távon itt maradsz a "programozás" topic környékén, mert lenne még egy csomó kérdésem de már nem akarlak fárasztani.
Köszi még egyszer
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!