Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet-e egy szónak a részére...

Lehet-e egy szónak a részére rákeresni C-ben? Már mint van egy tömb, amiben szavak vannak, akár több szó is alsó vonallal elválasztva, és ha egy kis részt beírunk a szóból, úgy keressen rá?

Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 21:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Mindent lehet, csak akarni kell.

Van egy két dimenziós karaktertömböd. Minden sorra végig kell menned, és figyelned a kezdeményeket. Ha a kezdemény folytatódik, akkor lehet, hogy lesz találat, különben eldobhatod a kezdeményt, és kezdhetsz egy új kezdeményt üresről.

2014. júl. 27. 23:01
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, csak azt nem tudom, mivel figyeljem? Mert van az strcmp függvény, de ezzel csak a teljes egyezést tudom meg, ha viszont csak egy rész egyezik meg, azt nem jelzi.
2014. júl. 27. 23:38
 3/4 iostream ***** válasza:
Hát ha csak mindig a következő 'X' karakter kell, akkor az strchr a barátod: visszaadja a mutatót az első olyan karakterre, ha ezt növeled eggyel és azzal keresel tovább, akkor szépen végigmész az összes 'X' karakteren. Innentől azt kezdesz vele, amit akarsz, akár vizsgálhatsz is egyenlőséget.
2014. júl. 28. 13:39
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi a segítséget! Közben megtaláltam az strstr függvényt, amivel lehet keresni szavakat is :)

Még annyi kérdésem lenne, hogy stringbe ha scanf-el olvasok, nem engedi a szóközt, mert ha szóközt rakok bele, csak az első szót olvassa be, mivel tudnék úgy beolvasni több szót, ami szóközzel van elválasztva?

2014. júl. 29. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!