Lehet-e egy szónak a részére rákeresni C-ben? Már mint van egy tömb, amiben szavak vannak, akár több szó is alsó vonallal elválasztva, és ha egy kis részt beírunk a szóból, úgy keressen rá?
Figyelt kérdés
2014. júl. 27. 21:47
1/4 anonim válasza:
Mindent lehet, csak akarni kell.
Van egy két dimenziós karaktertömböd. Minden sorra végig kell menned, és figyelned a kezdeményeket. Ha a kezdemény folytatódik, akkor lehet, hogy lesz találat, különben eldobhatod a kezdeményt, és kezdhetsz egy új kezdeményt üresről.
2/4 A kérdező kommentje:
Igen, csak azt nem tudom, mivel figyeljem? Mert van az strcmp függvény, de ezzel csak a teljes egyezést tudom meg, ha viszont csak egy rész egyezik meg, azt nem jelzi.
2014. júl. 27. 23:38
3/4 iostream válasza:
Hát ha csak mindig a következő 'X' karakter kell, akkor az strchr a barátod: visszaadja a mutatót az első olyan karakterre, ha ezt növeled eggyel és azzal keresel tovább, akkor szépen végigmész az összes 'X' karakteren. Innentől azt kezdesz vele, amit akarsz, akár vizsgálhatsz is egyenlőséget.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Közben megtaláltam az strstr függvényt, amivel lehet keresni szavakat is :)
Még annyi kérdésem lenne, hogy stringbe ha scanf-el olvasok, nem engedi a szóközt, mert ha szóközt rakok bele, csak az első szót olvassa be, mivel tudnék úgy beolvasni több szót, ami szóközzel van elválasztva?
2014. júl. 29. 11:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!