C#-ban hogyan lehet Form-ban kiíratni a tömb elemeit egymás mellég (vagy alá)?
Konzolosban egyszerűen kiírom úgy írni egy tömb véletlenszerűen generált elemeit, hogy for ciklusba beírom, hogy Console.Write(tomb[i]+" ");
Ugyanezt szeretném elérni csak Form-os változatban, de oda nem elég, ha azt írom for ciklusban, hogy label1.Text=Convert.ToString(tomb[i]); mert amit kiírt az valószínűleg a tömb utolsó száma, de én az összes számot ki szeretném íratni. Leírnátok azt a parancsot/függvényt?
"Leírnátok azt a parancsot/függvényt?"
Mi lenne, ha mondjuk elkezdenéd részfeladatokra bontani, amiket már meg tudsz csinálni?
Akkor nem kéne minden kérdéssel ide szaladni.
(hint: stringet stringgel tudjál összefűzni)
Neked egy listbox kell, itt van egy random generálos kockadobásos dolgozatra gyakorló feladatom, nincs időm kihámozni a lényeget, nem is for hanem while ciklusos, de szerintem így tanulsz is. Ha nem megfelelő az én "példám", akkor google.
string s = "";
for(int i = 0; i < tomb.Length; i++)
{
s+=tomb[i].ToString();
}
label1.Text=s;
Véletlenül se kelljen gondolkodnia tényleg. :D
Amúgy
label1.Text=label1.Text+tomb[i];
is bőven elég, nem kell s.
label1.Text+=tomb[i];
akkor már ez is elég :)
én szeretem külön pakolni egy változóba és a kész értéket adni a végleges helyre, mert lehet van esemény a label1.textcangedon és akkor futkorászna mindig, persze ez most nem jön számításba :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!