Szoftverfejlesztőként körülbelül milyen
életszínvonalam lenne?
Figyelt kérdés
Nagyon ésrdekel a fejlesztés, sőt már egy nyelvet nagyon jól ismerek(c#), és pályaválasztás előtt állok. Külföldön, és itthon kb mennyit keresnek? Hamar lehet a pénzből saját autót, illetve jogsira pénzt szerezni?
2014. júl. 26. 14:26
1/8 A kérdező kommentje:
Nem csak a pénz miatt csinálom. Nagyon is érdekel de nem vagyok biztos benne hogy olyan jól keresnék, és hamar le akarok akadni a szüleim válláról.
2014. júl. 26. 14:27
2/8 anonim válasza:
Erre a kérdésre (mennyit keresnek) születtek már szép részletes válaszok is:
És a c#-ot mennyire keresik, akár unity játékmotorral, és xamarinos cross-platform megoldással, vagy egyéb dolgokkal együtt?
2014. júl. 26. 14:51
4/8 A kérdező kommentje:
Érdemes ezt a nyelvet választani, vagy jobb a java az android miatt? Esetleg c++, ami nehezebb lenne, bár nem megtanulhatatlan?
2014. júl. 26. 14:52
5/8 anonim válasza:
A C# a top 5 legkeresettebb programozási nyelv között van ("top programming languages" keresés).
Unity fejlesztőket is keresnek szép számmal ("állás unity" keresés). Xamarin-ra elég gyérek találatok.
2014. júl. 26. 14:55
6/8 anonim válasza:
Érdemes a C#-ot tanulni szerintem. Én mindig azt mondom, hogy C++/C#/Java közül legalább egyet érdemes jól ismerni.
2014. júl. 26. 14:55
7/8 anonim válasza:
Jó szoftverfejlesztőkből hiány van (mind itthon, mind külföldön), ennek megfelelően jól megfizetik őket, így reális igényeket feltételezve jó életszínvonalat lennél képes biztosítani magadnak, itthon is. Hogy mit értek ez alatt? Arra ne számíts, hogy 2 éven belül a saját BMW M5-del fogsz beállni a rózsadombi vityilód elé, ezt semmilyen "bérből élő" munkával nem fogod megtenni. Ugyanakkor pár év tapasztalattal a hátad mögött bruttó 450 nem számít kiemelkedőnek, külföldön meg ugye jóval magasabbak a bérek ilyen téren is.
2014. júl. 26. 20:45
8/8 anonim válasza:
#7 vagyok: persze csak bér miatt nem érdemes ezt választani, ez egy olyan szakma, ahol különösen fontos a folyamatos fejlődés, így ha nem vonz, hamar visszaüthet a dolog (bár ahogy írtad, nem erről van szó).
Egy nyelv ismerete nem elég, de mire elvégzed az egyetemet, erre úgyis ráébredsz. Unity-t tudtommal leginkább játékfejlesztéshez használnak, az pedig elég korlátozott szegmens, Xamarin használatának pedig megvannak a maga hátrányai (egyrészt GUI és osztályok miatt kell érteni a célplatformhoz, másrészt cég részéről befektetést igényel, harmadrészt saját bugokat vihet a rendszerbe), én nem építenék rá komolyan.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!