Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Probléma ha 5-6 hónap programo...

Probléma ha 5-6 hónap programozás tanulása után csak itt tartok?

Figyelt kérdés

pascallal kezdtem, megtanultam alap algoritmusokat(kiválogatás, különböző rendezések stb.), hamar áttértem java-ra, jelenleg ott tartok, hogy megtudok írni egy konzolos számológépet, és írok mindenféle matematikai feladatokat kiszámító progikat

könyv+net -tel tanulok 2-3 naponta pár órát

de ha akarnék írni egy alap játékot (pl tic tac toe,malom)

fogalmam sincs hogy kezdjek neki

én azt hittem ilyenkorra már egy snake-et pl tudok majd csinálni, de nem ugy tünik..

én haladok nagyon lassan vagy ennyi idő alatt ilyen tempóval ennyire lehet eljutni?

2014. júl. 24. 02:29
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha neki se kezdesz, akkor 6 év múlva se lesz a snaked sehol.

Olyan nincs, hogy nincs ötlet. Bontsd olyan apró lépésekre, hogy triviális legyen.

2014. júl. 24. 03:09
 2/3 anonim ***** válasza:

1. Egyáltalán nem probléma.

2. Mindenkinek saját tempója van.

> fogalmam sincs hogy kezdjek neki

Ahogy #1 is írta, bontsd kis lépésekre.

Pl. TicTacToe:

- konzolban meg tudod oldani, a táblát ki tudod írni, a felh.-tól be tudod kérni, hova akar lépni

- hogyan tárold el a 3x3-as táblát? milyen adatszerkezetben?

- milyen lépések ismétlődnek a játékmenet során?

- meddig ismétlődnek?

- hogyan lép a gép?

A Snake-et is hasonlóan:

- mit kell tárolni, hogyan lehet tárolni?

- felh. interakcióra mi változik?

- esetleg közben mi változik? magától megy a kígyó - hogyan, meddig?

- hogyan lehet ezt megjeleníteni?*

- hogyan lehet bekérni a felh.-tól az irányt?

- hogyan oldható meg, hogy közben mozogjon a kígyó?

- mikor van vége a játéknak?

(*: sz.v.sz. ez már konzolban minimum kínszenvedés lesz, szóval előtte alapozz GUI-val, ismerd meg milyen eszközök vannak)

2014. júl. 24. 10:05
 3/3 anonim ***** válasza:
Hát snakeben az lehet neked nehéz, hogy konzoloson csinálod. Sok konzolon általában lassúak a törlőfunkciók, ugye ami triviális lenne kirajzolás szempontjából, bufferekről meg hát... De a többi viszont szerintem menne, csak mozgatni kell egy kígyót, és eltárolni, hogy milyen koordinátákon helyezkedik el, és ahhoz adsz hozzá, vonsz ki. És ha ugyanott van a feje mint a jutalom, akkor megnöveled a méretét. Szerintem meg tudnád csinálni 6 hónap után, de ha nem, akkor probléma.
2014. júl. 24. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!