Sql szerver telepítése, konfigurálása, felügyelete. Illetve az sql programozás megtanulható két, max. Három hónap alatt?
Rendszergazdai végzettségem van, és kiegészíteném a tudásomat a fentiekkel. Nincsen programozási múltam, vagy elő tanulmányom max. csak annyi, amennyi a rendszergazdai linuxos témákhoz kellett.
Ilyen esetben, ha tanfolyamra nem tudok befizetni, egyedül megtanulható ennyi idő alatt az sql?
Csak egy kérdés, hogy a fenébe szerezted meg a rendszergazda végzettséget anélkül, hogy tudnál sql szervert telepíteni és konfigurálni, na meg felügyelni?
Ez is rendszergazdai feladat, ráadásul nagyon gyakori...
Az SQL nyelvet pedig annyira nem nehéz elsajátítani, de a megfelelő használatához nem árt egy kis relációs algebrai ismeret.
Hasznos könyv: [link]
Szia!
Hát passz...igazából azért akarnám, h nagyobb eséllyel vegyenek el, de mint írtam alapjaiba véve kb. fingom sincs az egész sqlről, mert hát amikor én tanultam rendszergazdinak, akkor még nem tanították max. csak tanfolyamokon horror összegekért cserébe.
Szóval tényleg semmi rálátásom sincsen még arra se, h mondjuk milyen alkalmazásokat lehet vele használni stb. :(
Tény, h én is elhanyagoltam a tovább fejlődésemet ezen a területen..., de ez van. Tanulni sose késő, nem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!