Tegyük fel, hogy van egymás mellett mondjuk három szám: 1,2,3. Milyen módon lehet olyan algoritmust írni, amely kiszámolja, hogy összesen hányféleképpen írható fel a sorrendiség? (bővebben lent)
Tehát, kiírja a különféle sorrendeket akárhány elemet is adnak meg neki, végigszámolja hogy hányféleképpen lehet felírni a sorrendiséget és nem véletlenszerűen cserélgeti a számokat és kiír valamit, hanem pontosan végigszámolja...
Itt például nyolcféle sorrend állítható fel (mert három elem van)...
Szóval hogy kellene az ilyet megcsinálni? (nem programkódot várok meg hogy valaki megírja, csak etadást).
Ötös vagyok és az jó amit írtam.
Még lehet rá bevezetni egy x változót ami azt tárolja,hogy a számok száma nagyobb e mint 3 ha igen,akkor egyes értéket kap ha nem akkor pedig nullát.
byte x;
if (szamok_szama > 3) x = 1;
(Számok száma * (számok száma - 1)) * (1+x);
> Nem azt mondtad hogy kiszálltál a topicból?
De. És?
Én csak próbálok segíteni másokon. Te meg még semmi konkrétumot nem mondtál eddig, csak annyit, hogy "nem jó", "nem jó".
Amúgy itt van pár algoritmus permutációk előállítására:
N = CInt(TextBox1.Text)
K = CInt(TextBox2.Text)
Vég = CULng(N ^ K - 1)
Label1.Text = N & " elem " & K & " osztályú ismétléses variációi:" & Vég + 1 & ".db"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!