Hogy lehetne megoldani? (php) A program futása után szeretném, ha a változók tartalma egymás mellett jelennének meg mint egy folyamatos szöveg. A kiíratáskor a H paraméterek érvényesüljenek.
while($get_scan=mysql_fetch_array($check1))
{
$search_link=$get_scan[searc];
$search_h=$get_scan[h];
if( $search_h=='h1')
{
?><H1><?print $search_link;?></H1><?
}else{
if( $search_h=='h2')
{
?><H2><?print $search_link;?></H2><?
}else{
if( $search_h=='h3')
{
?><H3><?print $search_link;?></H3><?
}else{
if( $search_h=='h4')
{
?><H4><?print $search_link;?></H4><?
}else{
if( $search_h=='h5')
{
?><H5><?print $search_link;?></H5><?
};
};
};
};
};
};
CSS:
h1 { display:inline }
h2 { display:inline }
...
Az elsőnek:
ennél bonyolultabb dolgot már megoldottam php-ban. De még tag-ekkel nem kellett foglalkoznom. Ha meg kérdést tesz fel valaki nem szoktam lecseszni, bármekkora baromságot kérdez.
A másodiknak:
Köszi a komment nélküli választ. Remélem működni fog. CSS-re nem gondoltam.
Amúgy akkor tanulj egy kis HTML-t még, és egy kis CSS-t is, mert az elsőnek is igaza van abban, hogy a Header azaz címsor tagok HTMLben tényleg mindig újsorba kerülnek... Ha egymás mellé akarod tenni akkor jobban jársz valami mással mert úgy nem kell foglalkoznod CSSben a stílus átírásával... Így csak túlkomplikálod a dolgokat... majd ha lesz egy egész nagy weboldalad megérted mit akarok mondani :)
Második válaszoló voltam.
A harmadik kommentre:
Én mindíg túl komplikálom! Ezt a feladatot is lehet egyszerűbben megoldani. Ebbe a html-es problémába most futottam bele. Az egész program alapvető megoldása meg van, csak a megjelenítéssel vagyok gondba.
De ha lehet kérnék további segítséget. E megjelenítésformáról netes leírás ha lenne...
Köszönöm.
Utolsónak:
Ádámtól, Évától: Kiszedtem a "látogatómból", hogy milyen kereső szóra érkeztek az oldalamra. Rangsoroltam (találat alapján), majd különböző tag-ekkel láttam el. Előfordulásuk szerint. A tábla amit beolvasok az idézetbe ezt tartalmazza. Ezek után ezzel az if-es "szerkezettel" abc sorrendben, a fontosságnak megfelelően, adott karakter nagysággal szeretném megjeleníteni. Magyarán egy linkfelhő lenne a vége.
akkor a header tagek átdefiniálása se rossz ötlet, bár inkább csinálnák neki saját felho1 felho2 stb. stílusokat, hátha kell még h1 máshol. felho1 2 stb. ott lenne a különböző betűméret, de ha felhőt akarsz, akkor lehet, hogy a pozíciójukat is módosítani kell, én ezt kliensoldalon kavarnám össze javascriptből. a switch case-et pedig nézd meg, mert ez tipikusan az, ahova ez kell, és azért jobb if-ek helyett használni, mert valszeg a zend engine máshogy optimalizál, és pár mikroszekundum futásidőt lefaragsz így is :)
a másik javaslatom pedig a <? ?> összevisszaság elhagyása, az pedig a webszervert lassítja, ha már nem az egész oldalt egy php fájlban rakod össze (tehát <?php a kezdete és ?> vége a filenak), akkor legalább contextből ne ugrálj ki be. rakd össze a kimenetet egy változóba, és printeld ki, ha végigment a ciklus.
<?
while($get_scan=mysql_fetch_array($check1)) {
switch ($get_scan[h]) {
case 'h1':
$output .= $get_scan[searc];
break;
// ...
}
echo $output;
}
?>
tessék, én így írnám, de nem kötelező rám hallgatni, bár pár tízezer sor kódot már megírtam profiként :) mmint hogy ez a szakmám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!