Hogyan oldjam meg? (C)
Igazán egyszerű dologról lenne szó, amit valószínleg tudatlanságom miatt nem tudok megoldani, pedig alapjában véve egyszerű. Meg akarok nyitni egy szöveges fájlt, majd ennek tartalmát kiíratni a képernyőre. A szöveg ugyanabban a mappában van tárolva, mint a forráskód, text.txt néven. Sikerül megnyitnom a fájlt, és már módosítani is tudtam a tartalmát, de kiíratni a képernyőre nem. Nem tudom, milyen parancsot használjak. Íme az egyszerű forráskód, ami jelenleg beírja a szövegállományba a "This should work. Indeed, it does. " szöveget, ám nem írja ki ezt a képernyőre, majd bezárja a fájlt.
#include <stdio.h>
#include <stdlib.h>
int main()
{
int fclose(FILE *text);
FILE *stuff;
stuff=fopen("text.txt", "w+");
fprintf(stuff, "This should work. Indeed, it does. ");
fclose(stuff);
system("PAUSE");
return 0;
}
A választ felteszem, igen egyszerű, ám nem tudok rájönni. Előre is köszönöm a segítséget.

"int fclose(FILE *text);"
ez mi a here?
egyébként is, ha olvasnál, akkor fscanf-et kéne használni, vagy fgets-t, meg olvasásra kéne megnyitni, és nem felülrni a fájlt, printf-el meg a kimenetre írni, amit akarsz stb.

>"int fclose(FILE *text);"
>ez mi a here?
Én csak azt nem értem, miért oktat ki másokat az, aki maga sem ért hozzá. Azt függvénydeklarációnak hívják kérlekalássan.

Igen, #1. helyesen mondta, nyisd meg a file-t olvasásra, és használy fscanf-et, vagy fgets-t. Stdio-ban van, és ugyanúgy működik, mint a sima scanf/gets. (ugyanúgy a getc-nek is van fgetc párja, nézz stdio referenciát).
És tényleg, az első sor egyáltalán nem illik oda, én is csodálkozom, hogy lefordul, azt tessék szíves kommentelni, vagy kiszedni.
Hujjujujj, sokkal nehezebben sikerült megcsinálnom, mint a kommentek alapján tűnt, de valóban sikerült fgets-el. Köszönöm a válaszokat.
#2: Legjobb tudomásom szerint az fclose függvénnyel kell bezárni bezárni a megnyitott külső fájlt. Mivel régen Pascallal dolgoztam, megmaradt az az alkalmasint rossz szokásom, hogy mindent a program legelején deklarálok.

@iostream
Azt én látom, rosszul tettem fel a kérdést, inkább azt kellett volna, "hogy minek az oda?"
@kérdező:
C-ben nincs ez a szép faszerkezet, mint pascalban, itt csak deklarálni lehet belül, definiálni nem. Inkább rakd ki, az ott nem szép. (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!