Ki érezte már úgy, hogy felesleges programoznia?
"hát hiába mennék, ha sehova se kellek.:D "
Hát, ha informatikus vagy, akkor esélytelen, hogy ne találj munkahelyet.
Az óvodában linux kernelt hackelek típusú emberkéknél általában nem várják meg, hogy befejezzék az egyetemet. Ebben neked előnyöd van, mert ha az ilyet kirúgják, akkor szépen 30 évesen kell neki ugyanazon a BSZ, Algel, Graf... vizsgán átmennie, mint neked.
A dobjál össze egy bármilyen oldalt elég egyszerű kritérium, a webfejlesztés ugyanis nem programozás. Ráguglizol a w3schoolsra, és az alap technológiákat (HTML, JS, MySQL, PHP, CSS, ne adj isten HTML5/CSS3 ami önmagában jó diákmelónak) legfeljebb egy hét alatt megtanulod, ha referenciát használhatsz, 1-2 nap. E mellett ugye szükségszerűen át kell nézned az XML DOM-ot, amit manapság, főleg MS körökben istenítenek. És jó alapot ad tovább indulni: AJAX és vékonykliens technológia felé.
Az ipar nem azt fogja rajtad számon kérni, hogy mi a << operátor formális specifikációja, ha std::fstream-ra értjük, és mik a mellékhatásai, hanem hogy 2 perc alatt bármilyen nyelven hegessz össze nekik pl. láncolt lista osztályt. Azaz, hogy értesz-e hozzá. Onnantól pedig a programozás csak logika kérdése.
Köszi mindenkinek a választ.:)
Azonban a kedvem továbbra se jött meg.
Csináljak weboldalt? Nem csinálhatok gagyit. Olyan kell,mint ez,vagy valami iskolai(lásd neptun),meg sorolhatnám.
Nem egy egyszerű akármi.
Újabb gondolat:nem az én világom a programozás.
Talán 11. környékén volt az utolsó nap, amikor csináltam valami nagyobb dolgot programozásban.
Azóta csak a nem-nem, úgyis szar,úgyse megy,nem-nem,max egy-két sor, de...
Ötletem lenne, de mégis minek csináljam meg? Ha megint nem megy valami,mert mit-tudom-én mi a baj,akkor újra tropára megy a kedvem.
Ja,hogy a fejlődés miatt csináljam meg?
Ha elakadok egy hülye hibánál,akkor az nem jelent semmi fejlődést. Angolból meg örülök,ha lerakom a középfokút.
Ne haragudj, de úgy tűnik, hogy csak a kifogásokat gyártod, hogy miért ne foglalkozz vele. Ha így állsz hozzá, valóban felesleges. Hagyd egy pár napig, találkozz haverokkal, nézz TV-t, olvass, aztán nézd meg, megváltozott-e a hozzáállásod. Annak nincs sok értelme, hogy olyat csinálj, ami nem hogy nem hoz lázba, de egyenesen a falra mászol tőle.
Egyébként meg pont a problémába ütközés által fejlődsz. Ekkor elkezdesz gondolkodni rajta, illetve megkeresed a megoldást, így legközelebb már nem fog problémát okozni. Angol nem tudása ugyanakkor komoly probléma, informatikában ez megengedhetetlen. Minden dokumentáció, leírás angolul van.
Értem, köszi.
A baj az,hogy mégegy ötletem van, de...
Pár sor és annyi.
És nem igazán szeretem a 4734838939^828129198 órán át tartó hiba kijavítást.:D (ha érted,mire gondolok)
Angol:hát igen.
De az is lehet,hogy nincs elég sikerélmény.
Ui.: a programozást meg nem akarom megutálni.
És nem áll célomban az utolsó évre otthagyni a sulit.(mert már csak 1 év van,csúszás nélkül)
Ezen megakadt a tekintetem:
"Ilyenekre gondolok:
2d-s játék
fórum
akármilyen oldal
ilyen-olyan alkalmazás.
Nekem meg kb. semmi."
Te akkor mégis miért tanulsz ott ahol? Nem volt más? Nem b*szogatni akarlak, komolyan kérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!