Miért van ez és hogyan tudok javítani rajta? Számítógéphibák
A képen látszik, hogy kiírja a sárga részen, hogy van pár hibás szektor és kiírja, hogy a gép élettartamából 101 nap van hátra. Tegnap 115 napot írt. Hogyan tudnám kijavítani azt a hibás szektort, és komolyan kell e venni ezt a halálmegjósolást?
És nem ide tartozik de ezt is megszeretném kérdezni. Amikor be szoktam kapcsolni a gépet akkor amikor jön be a windows akkor mindig bejön az a meghajtó ellenőrzős kék ablak. Az miért jön be mindig ?
Én azt mondanám neked, hogy használd, míg tudod, bár nem ártana beszerezni egy másik merevlemezt, lehetőleg WD tipusút. egy 40 Gbyte-os merevlemez nem túl nagy drágaság. Át kellene rá költöztetni az operációs rendszert, ezt, meg még tudnád adattárolásra használni, amíg működik.
Valószínű fizikai sérülése is van a merevlemeznek, de a HDSentinel becsült 101 napja, nem mérvadó.
Azért jön be az ellenőrzés hogy kiszűrje a hibás szektorokat.
A meghajtódról sürgősen mentsél le mindent ami kellhet majd vegyél egy újat.
Az előttem szólóval egyetértek én is WD-t (Western Digital) típusú winchestert ajánlanék. Bár szóba jöhet még a Samsung, a Hitachi, meg a Seagate is.
"Hogyan tudnám kijavítani azt a hibás szektort, és komolyan kell e venni ezt a halálmegjósolást?"
Sehogy. Nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!