Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogy lehet Pascalban?

Hogy lehet Pascalban?

Figyelt kérdés
Hogy lehet Pascalban "x"-et "y"-ra/re emelni a legegyszerűbben? (pl for ciklussal?)
2014. júl. 1. 21:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Hát mi az, hogy x az y-adikon? Egy y db tényezős szorzat, ahol minden tényező x. Hogy lehet ezt leírni programilag? Az x-ed adott, az már 1 tényező. Ezt még y-1 alkalommal meg kell szoroznod x-el, és megkapod az eredményt. Ha tudod, mi az a for ciklus, akkor mennie kell. De más ciklusokkal is összerakható, értelemszerűen.
2014. júl. 1. 22:07
 2/16 anonim ***** válasza:

Var X,Y,i:integer; szam:longint;

(X,Y bekerese)

Szam:=1;

For i:=1 to y do

Begin

Szam:=szam*x;

End;

2014. júl. 1. 22:08
 3/16 A kérdező kommentje:
Bocsi még nem rég kezdtem ,de igazából azt akartam volna kihozni, hogy ha beírom a 2-est x-nek és y-nak a 3-ast akkor eredménynek 8-at hozzon ki (tehát 2 a 3.-on)
2014. júl. 1. 22:14
 4/16 A kérdező kommentje:
2-es Köszi :)
2014. júl. 1. 22:16
 5/16 SimkoL ***** válasza:
x^3 Pascalban Exp(3*(Ln(x)); Ezt még a Turbo Pascal is tudta :)
2014. júl. 2. 19:11
 6/16 anonim ***** válasza:
55%
Amg nem bírod felfogni, hogy az első pontosan ugyanazt írta le, mint a második, addig hagyd az egészet...
2014. júl. 2. 19:41
 7/16 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy a #1 és a #2 ugyanazt írta, de attól még mindkettő hülyeség volt! SimkoL válasza sokkal értelmesebb.
2014. júl. 2. 20:13
 8/16 anonim ***** válasza:

7-es elmondanád, hogy mi a hiba a 2-es ben??

Bár ha nem jövőre érettségizel akkor inkább kezdj el tanulni pythot vagy c-t, én pascallal érettségiztem de most meg kezdhetem tanulni a c+-t egyetemre a nyári szünet alatt :S

2014. júl. 2. 21:52
 9/16 anonim ***** válasza:

> Lehet, hogy a #1 és a #2 ugyanazt írta, de attól még mindkettő hülyeség volt! SimkoL válasza sokkal értelmesebb.

#1 vagyok. Mesélj nekem, mi hülyeséget írtam?

2014. júl. 2. 23:27
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Lineáris algoritmust :)
2014. júl. 2. 23:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!