Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A beltéri egységekre (TV-hez...

A beltéri egységekre (TV-hez ami van) hogyan lehet programot írni?

Figyelt kérdés
Sokat gondolkodtam rajta, hogy mennyi minden hasznos dolgot lehetne rájuk csinálni, mondjuk lehet a szolgáltató, aki adja nem örülne neki. A lényeg az, hogy ezekre hogy programoznak? Mert gépen mindjárt le lehet futtatni, konzolkon is vannak különböző developer kitek amik meg is jelenítik rögtön, de itt hogy kell elindulni? Valahogy gépre kell őket kötni és speckó programmal dolgozni Assembly vagy C-ben? :S

2014. jún. 19. 17:42
 1/4 anonim ***** válasza:
Általában C-ben, de te otthon nem fogsz tudni csak úgy írni hozzá plusz funkciókat.
2014. jún. 19. 20:41
 2/4 A kérdező kommentje:
hogy működik ez az egész?
2014. jún. 19. 21:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Vannak chipgyártók, akik médiaprocesszorokat (nevezik ezeket SoC - System of Chip-nek is) gyártanak - itt egy chipben szerepel a processzor, a memória/memóriavezérlő, a háttértár/háttértárvezérlő, a perifériavezérlő, a videó- és hangkimenet.

Vannak a berendezésgyártók, akik ezeket a chipeket (a chipgyártók demólapkája alapján), Flash-memóriával, RAM-mal, tunerrel, portokkal, erősítővel egy alaplapra rakják, és tápegységgel, merevlemezzel felvértezve dobozolják. A flash-memóriára - a SOHO-routerekhez hasonlóan - beágyazott firmware kerül.

Mivel egy ilyen SoC-chip egyedi, általában ez a firmware is valami egyedi dolog, de elterjedőben vannak a Linux-/Android-alapon működő STB-k is.

Az STMicroelectronics STB-chipjeihez a gyártó például ad fejlesztőeszközt, a chipre optimalizált Linux-kernelt, és SDK-t:

[link]

2014. jún. 19. 22:37
 4/4 A kérdező kommentje:
nem tudom igaz-e, de mesélte nekem valaki, hogy az egyik ismerőse találta ki azt, hogy ha nincs adás a tv-ben, akkor x idő múlva kikapcsoljon. Elment az egyik gyártóhoz, és eladta neki ezt a "technológiát". Persze lehet, hogy már más kitalálta előtte, vagy nem tudom, de mesélték. És ráadásul ez régen volt, és magyar ember, szóval nem hiszem hogy egymaga gyártogatta otthon a processzorokat meg ramokat :D De hogy hogy csinálta, arról fogalmam sincs. De ha ő ELVILEG meg tudta csinálni házilag, akkor csak nem ilyen bonyolult :/
2014. jún. 19. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!