Most fejeztem be a 11. osztályt, jövőre mérnökinformatikus szakra szeretnék jelentkezni. A suliban csak "alapokkal" foglalkozunk, vagyis csak az office-szal foglalkozunk, mert az kell az érettségihez, programozást itt nem tanítanak. Mivel itt a nyári szünet, szeretnék megtanulni egy egyszerűbb programozási nyelvet, ami később jól jöhet az egyetemre. A C-vel lenne jó kezdeni? Már konyítok valamit a html-hez is. Szerintetek mit és hogyan kezdjek el? Minden tanácsot, ötletet szívesen várok. 17/L
A C szerintem első nyelvként meredek, nem mondom, hogy lehetetlen lenne csak nem elsőre könnyebben elsajátítható. A python-nak jobb a tanulása, hamar megtudsz oldani dolgokat és nem a típusrendszert tanulod, a sikerélmény pedig tovább lök az akadályokon.
2014. jún. 17. 11:57
2/13 Tengor válasza:
Pythont én is tudnám javasolni kezdésként.
2014. jún. 17. 11:59
3/13 anonim válasza:
Fogadj fel egy magántanárt. Elkezdeni nagyon nehéz magadtól.
Érdemes rendesen csinálni, főleg ha szükséged lesz is rá később.
A válaszokban úgy is jönnek majd a linkek, egyetemi jegyzetek de ha elakadsz nincs aki segítsen.
Angollal hogy állsz? A későbbiekben fontos...
2014. jún. 17. 12:00
4/13 anonim válasza:
> A C-vel lenne jó kezdeni?
Az egyetemen azzal kezdtek (okkal), szóval igen.
A Python menő, de neked célirányosan kell készülnöd.
2014. jún. 17. 12:03
5/13 anonim válasza:
Vannak jó kezdőknek írt könyvek a könyvesboltokban. C vagy C++ jó kezdésnek. Persze nem árt ha tudsz keríteni valakit, aki segít így az elején.
2014. jún. 17. 12:07
6/13 anonim válasza:
Az egyetemen azért a C nyelvel kezdenek, mert sok erre épülő nyelv (C++, Java , C#) van amit később megtanítanak. Mérnök informatikusként én azt mondom, hogy ettől első nyelvként a C nehéz az embernek, vannak könnyebb nyelvek. Az egyetemen senki sem arra számít, hogy ott kezded el megtanulni nulláról a programozást.
2014. jún. 17. 12:25
7/13 anonim válasza:
Tök mindegy mivel kezd, az elmélet ugyan az, csak a szintaxis más többnyire.
(Tekintsünk első körben el az OOP és funkcionális nyelvektől.)
A Python tényleg barátságosabb lehet, kicsit talán érdemesebb azzal ismerkedni, bármikor jól jöhet.
A magántanárral pedig nem mondtak itt hülyeséget.
Lehet könyveket olvasni, az is jó, de ugyan azt a tudás mennyiséget, az alapokat egy jobb tanár pár óra alatt el tudja mondani és ha valami nem tiszta, akkor sokkal hamarabb meg tudja értetni.
2014. jún. 17. 12:29
8/13 SimkoL válasza:
Én anno több nyelvbe is belenéztem. Basic, Pascal, C. Nekem a Pascal tetszett meg legjobban, dehát kinek hogy. Ha egy neked tetsző nyelven kiismered a programozás logikáját utána már jöhet bármilyen nyelv. A Pascal után már könnyen ment a C megtanulása még úgy is, hogy nem nagyon hasonlítanak egymásra.
2014. jún. 17. 12:58
9/13 Tengor válasza:
#6, a napfény városában 0-ról kezdik a C tanítást és meg is tanítják ha fogékony rá a hallgató.
Én egyébként Pascallal kezdtem, 10.-esen. Kb, mert ehhez találtam olyan könyvet a könyvesboltban, ami azzal kezdte, hogy "indítsuk el az IDE-t...".
2014. jún. 17. 14:17
10/13 anonim válasza:
#9-es, de te akkor nem C-vel és nem a nulláról kezdted. Én sem azt mondom, hogy nem lehet megtanulni nulláról, hanem hogy nehéz. Amúgy a BME-n nekünk borzalmas volt az első félévben a programozás oktató hozzáállása, a félév végén 20-en jártunk be (300 fölött volt az elején). A gyakorlatvezető meg a laborvezető, viszont zseniálisan magyarázott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!