A Java GUI ban nem lehet ciklus?
Netbeans-ben dolgozok általában, akartam csinálni egy szimpla órát. A rendes parancssoros kiírásos óra működött, de mivel itt nincs clrscr mint a pascalban, ezért ugrott sok sort és így tűnt igazi órának.
Meg akartam csinálni guiban is, bemásoltam a parancssoros kódot, beraktam az elemeket, és úgy csináltam, hogy kiírja az időt egy labelben vagy textfieldben már nem emlékszem, aztán 1 másodperc múlva törölje és írja ki az új időt szal pl 10:11:12-->10:11:13. De amint elindítom a programot, befagy. És más feladatoknál is amikor while-t használtam akkor egyszerűen megfagy.
Valamit én csinálok rosszul, vagy a gui-ban nem lehet ciklusozni, és egyenként kell megírni a lépéseket?
A probléma itt az, hogy a GUI-nak kell az idő arra, hogy kirajzolja saját magát, te meg a ciklusban futó dolgoddal nem hagysz neki. Az ilyen dolgokat (bármit ami hosszabb időt igényel) külön szálon kell futtatni, különben akadozik a felület, akár be is fagyhat (biztos láttál már ilyet más programoknál). Az időzítést meg különösképp nem ciklusban oldjuk meg, hanem timer objektumokkal.
Nézz utána az eseményalapú programozásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!