Lehet Olyat csinálni pc játékkal, hogy? . Lentebb-->
Egy-Két éve Számtek órán mikor programozni tanultunk akkor az info tanárunk mondott valami olyat,hogy amiket pc játékokat gyártanak/fejlesztenek(akármit); azok ÁLLÍTÓLAG elfutnának akármin, csak ugye ÁLLÍTÓLAG a készítők beleprogramozzák (vagy tudom is én,hogy hogyan), hogy ez az XY játék ezen a MIN. konfigon futhat, annál gyengébben nem.
Nos., Az 1. kérdésem az lenne hogy mindebből mi igaz ??
------A 2. kérdésem pedig hogy ha ez igaz akkor ezt valahogy át lehet-e írni, feltörni, hogy mondjuk egy nagyon gyenge gépen fusson egy nagyon új játék.??
Lehet Qva hülyeséget kérdeztem?
Hát persze, ha játékra kell a vas akkor célszerszám kell.
Ez olyan, hogy a mosogatógépbe kevés ruha fér és tablettát is többet kell bele tenni.
A minimum hardverigény vizsgálata fontos dolog. Persze a gyakorlatban az is esélyes, hogy egy gyengébb konfigon s fusson a játék, csak a hardvervizsgálat megfogja.
Ennek fő oka, hogy nem biztos hogy a "fut" azt jelenti hogy jól fut. A kiadó és a fejlesztők pedig nem merik bevállalni, hogy valaki el tudja indítani, de 2 perc után kifagy, vagy eleve ronda, illetve hibás a kép.
A játékos ilyenkor szereti fikázni a terméket, vagy segítséget kér, hogy márpedig neki fut és tessék megoldani mert a 2. pályán minden második háromszög fekete.
Na ezért kell egy minimális hardver követelmény és ezért érdemes inkább vizsgálni mielőtt elindul a játék.
"Konzolok esetén nem optimalizálásról van szó, hiszen célhardverre írják, mint már írtam, nincs rajta mit optimalizálni."
Na, azért ez mi volt? Nincs rajta mit optimalizálni? Pont akkor tudsz a legjobban optimalizálni, ha tudod, min fog futni. Ez az optimalizáció egyik formája, kihasználni a környezetfüggő dolgokat. Egy részét a fordító végzi az assembly generálással, de egy másik része meg a programozóra marad, amikor tudja, hogy adott platformon mondjuk van újabb OpenGL és akkor használom a függvényeit, alapból meg fallbackelek a lassabb megoldásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!