Mivel kezdjek programozni?
Na, egy újdonsült hacker:)
Helyes sorrend nincsen, csináld azt ami érdekel. Konzolhoz jó ha hozzászoksz, Python is tökéletes.
Python, Java jó nyelvek. Talán a Java annyiból jobb, hogy erőteljesen kényszeríti az objektumorientált szemléletmódot és rengeteg osztály áll rendelkezésedre alapból.
A Linux alapjaival ráérsz, ha majd rendszerközeli programokkal kell foglalkoznod.
Szerintem valamelyik C -vel lenne érdemes.
Én BASIC-kel kezdtem...
10 INPUT A
20 INPUT B
30 PRINT A+B
...és ott is fejeztem be.:)
"vagy először a linux alapjait kéne megtanulnom"
Nem tudod a linux alapjait de azt használod? XD
Na mindegy te dolgod. Ha programozást akarsz tanulni akkor a sorrend (legalábbis nekem, mindenkinek más és más) C - C++ - Java - C#
De remélem nem egy "hogyan legyünk hackerek" weboldalról szedted ezt a linuxot meg pythont.. Ahhoz több kell...
Linuxon a C# nem nagyon működik. Ha megoldja valaki például a fájl IO-t a Monoval, akkor az írjon nekem.
Kezdetben szükséged lesz néhány konzolos Linux héj (Bash) utasításra, amivel könyvtárat tudsz váltani, és fájlkezelést is el tudsz végezni. Ez az alap, enélkül nem nagyon fogsz programozni.
Kezdd el a Pythont, vagy bármi mást. Ha fordítós nyelvvel kezdenél, akkor a Javát ajánlom elsőre. Ugyan érdemes Linux környezetben C-t tanulni, de csak közepesen ajánlom a C++-szal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!