Milyen nyelven programozhatták a képen látható számítógépet?
2014. máj. 26. 14:29
3/9 2xSü válasza:
Commodore Basic v2-ben. Esetleges alternatívaként gépi kódban is lehetett programozni. Mivel ez része volt a gép egészének, ezért 99,99%-ban valóban ezt is használták. De azért volt erre is például Pascal fordító: [link] , meg gondolom még pár nyelvhez készítettek fordítót, interpretert.
4/9 anonim válasza:
Ha azt kérdezed, hogy a rajta futó operációs rendszert miben készült, akkor valószínűleg assembly. Ha azt kérdezed, miben lehetett rajta programozni akkor BASIC és valószínűleg assembly.
5/9 anonim válasza:
a fentieken kívül sokan használtál ezt is:
6/9 anonim válasza:
7/9 anonim válasza:
BASIC és gépi kód -- assembly tudtommal nem volt, én legalábbis nem találkoztam vele, hanem gépi kódú utasítástáblázatot használtunk, aminek a segítségével a számkódokat byte-onként kellett a megfelelő memóriaterületre beírni. Aztán ehhez ki-ki megírhatta magának a segédprogramját. A Pascal tényleg létezett, de senkivel nem találkoztam, aki használta volna.
Maga a gyári BASIC egyébként kirívóan gyenge konstrukció volt, még az ELSE utasítást sem tartalmazta, az elágazások hamis ágát GOTO-kkal lehetett megvalósítani, ezért volt olyan népszerű a fent említett Simon's Basic.
8/9 anonim válasza:
A Basic beépített volt, de már akkoriban sok programozási nyelv létezett:
9/9 anonim válasza:
#8: valóban léteztek, de Commodore-on nem volt jellemző a többség használata, lásd a fenti kommenteket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!