# 2
mezei felhasználóból
Én a tanulásra szavaznék. (igen, naiv elgondolás tudom)
Nem kell egyetemre járnod.. Marhaság. Az első és legfontosabb dolog az önszorgalom. Fogod magad, és tanulsz. Legfőképpen azoknak a dolgoknak nézel utána ami érdekel.
Pl. hálózatok, nagyon jó témakör, de ezt a legalján kell kezdeni.
Aztán nem árt, ha tisztában vagy a programozással. Mondjuk a lehető legalacsonyabb szinten. Itt értem az assemblyt. Ha ez is megvan jöhetnek a magasabb szintűek. Itt már beszélhetünk C-ről majd C++-ról. Természetesen itt se állunk meg, van még jó néhány nyelv amit illik ismerni.
Itt csak abból a szempontból hasznos az egyetem, hogy adnak némi útmutatást, hogy merre van az arra. De ennél többet nem szabad várni a magyar felsőoktatástól.
Eddig nem esett szó a matematikáról, pedig egy nagyon hasznos dolog.
Mondjunk néhány példát:
- algoritmusok megálmodására nagyon alkalmas.
- titkosításban elengedhetetlen.
Ami neked fog kelleni az a diszkrét matematika, és az analízis (egy tetszőleges keresőmotorba beütve megkapod, hogy miről is van szó).
Ezenkívül a funkcionális nyelvekkel is érdemes foglalkozni, hasznosak tudnak lenni.
A felsorolás itt még folytatódna, de tudni kell mit is szeretnél pontosan.
# 8
Köszönöm a válaszod, hasznos volt!
----------------------------------
Köszönöm mindenki válaszát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!