Rita0000 kérdése:
Hogy kéne megoldani hogy a saját nevemmel töltsek fel egy 135 elemű tömböt C-ben?
Figyelt kérdés
Ahányszor belefér + ha nem fér bele az utolsó elem egészen akkor csak amennyi belefér.2014. máj. 14. 13:08
1/7 iostream válasza:
Például ciklussal :)
sprintf, memcpy a barátod lehet.
2/7 A kérdező kommentje:
sokat segítettél...
2014. máj. 14. 14:34
3/7 anonim válasza:
Egészosztás is barát lehet. :)
ciklus: i:=1..tömbmérete
tömb[i]:=neved[i%nevedhossza]
ciklus vége
örülés()
4/7 anonim válasza:
#3 vagyok, akarom mondani maradékképzés :D
5/7 iostream válasza:
"sokat segítettél..."
Igen, elég sokat :) Ez egy annyira primitív feladat, hogy ha ennél többet segítenék, akkor már megírtam volna a kódot. Azt pedig nem fogom, akármennyire is szeretnéd.
Na de várj, jó arc vagyok:
int main()
{
char tomb[135] =
"Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000"
"Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000Rita0000"
"Rita00";
}
Tessék, feltöltöttem a neveddel egy 135 elemű tömböt.
6/7 A kérdező kommentje:
neked lehet h primitív mert te tudsz programozni:) én viszont csak egy egyszerű kérdést tettem fel olyanról amihez nem értek... így az h írsz nekem 2 szót valamiről amihez nem értek az igen, elég kevés:)
2014. máj. 14. 18:03
7/7 iostream válasza:
Pedig elégnek kéne legyen. Írtam két szót, amiket beütve a keresőbe (külön külön érdemes, mert mindkettő megoldja a problémádat, csak máshogy) nagyon érdekes oldalakra bukkanhatsz. Persze a ciklust nem fogod megúszni, akkor meg akár csinálhatod úgy is, ahogy #3, nagyon szép, tankönyvi megoldás. Csak a lezáró 0-t hagyta le, az nem egyértelmű, hogy kell-e rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!