Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek melyik nyelv...

Szerintetek melyik nyelv tanulasat folytassam?

Figyelt kérdés
Tudok programozni pascalban es javaban alapszinten ciklusok,valtozok,fuggvenyek,eljarasok,objektumok,orokles,... par dolgot meg. Azonkivul meg C++ ban is tudok ehhez hasonlo dolgokat.... Az iskolaban Pascalt tanulok, a tanarom abban tud segitseget adni. Nekem az lenne a kerdesem, hogy szerintetek melyik nyelvvel erdemes foglalkozni a legjobban? Mert kesobb majd informatika egyetemre szeretnek menni es nem tudom, hogy milyen nyelvet tanuljak.
2014. máj. 13. 15:30
 1/9 A kérdező kommentje:
Ugy ertve, hogy erdemes objektum orientalt nyelvel foglalkozni vagy maradjak a Pascalnal vagy esetleg tanuljak C-t mert majd a Javat/C#/C++ egyetemen megtanulom/megtanitjak...
2014. máj. 13. 15:32
 2/9 anonim ***** válasza:
C++-ra egyetemen (tapasztalataim és információim szerint) mindenképp szükség lesz. A Java szak-/szakirányfüggő. Ugyanakkor a távolabbi jövő szempontjából Java-t is megéri folytatni.
2014. máj. 13. 15:33
 3/9 anonim ***** válasza:

#2 vagyok, folytatom #1 alapján:

Pascal-t nem érdemes mélyíteni. Viszont azt ne várd, hogy a többit egyetemen megtanítják. Az alapokat tényleg el fogják mondani, de neked kell tanulnod, önállóan képezned magad: sok-sok gyakorlással, guglizással. :) Nem árt azért, ha már úgy ülsz be, hogy "ó én ilyet már csináltam". :)

2014. máj. 13. 15:35
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor te mit javasolsz? Mit tanuljak? Pascalt suli miatt igy is ugy is kell... de abba nem megyek bele akkor melyebben. De akkor mit? Megeri hogy objektum-orientalt nyelvet tanuljak?
2014. máj. 13. 15:38
 5/9 madmaxx ***** válasza:
Java - abban sok pénz van!
2014. máj. 13. 16:04
 6/9 anonim ***** válasza:

> De akkor mit? Megeri hogy objektum-orientalt nyelvet tanuljak?

Olvasd el, mit írtam a #2-es hsz-ben. :) Érdemes tanulni C++-t és Java-t is. Megéri-e OO-t tanulni: határozottan, sőt.

Pascal-t szerintem csak olyan szinten tanuld meg, ahogy tanítják/elvárják a suliban. Mondjuk ezt is lehet továbbtanulni Delphi irányába, de ez manapság tizedannyira sem keresett, mint a Java vagy a C++.

2014. máj. 13. 18:13
 7/9 anonim ***** válasza:

Érdekes,higy a c# nyelvet nem javasolta itt senki,helyette javátmondták miért?

Van valami hatalnas előnye a javának a c# al szemben?

2014. máj. 13. 18:20
 8/9 anonim ***** válasza:

@18:20: Erre általában azt szokták mondani, hogy igen, az cross-platform.

Elég egyforma a kettő, C#-ot akkor érdemes, ha mindenben a Windowsos világot akarod használni.

2014. máj. 13. 19:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azért maradtam a C++ és Java javaslatnál, mert abból már van alapműveltsége a kérdezőnek. A C# is valóban a TOP 3 vagy TOP 5 legkeresettebb nyelv között van.
2014. máj. 13. 19:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!